avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii cu o suma oarecare,ori defalcata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii cu o suma oarecare,ori defalcata

As dori ca cunoscatorii care s-au lovit de aceasta problema,sa imi explicare si in ce baza se poate plati cotelor de contributie la plata intretinerii lunare,adica o suma incomplecta,fata de suma afisata pe listele de plata,daca trebuie ca suma sa fie defalcata pe cheltuieli ori nu conteaza suma.Pun aceasta problema pentru ca un proprietar nu doreste sa efectuieze plata integrala a cheltuielilor pe respectivul apartament,din motivul ca nu doreste sa faca plata energiei termice,inclusa in cotele de intretinere,si anume cotele ce ii revin pentru conductele de ii trec prin apartament,proprietarul avand centrala proprie de apartament.
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 20:42, 25 Mai 2009
sint in aceeasi situatie cu persoana in cauza ... am CT dar mai platesc o cota parte la intretinere pt partile comune de incalzire numai pentru ca legea imi impune asa ceva. sint de acord sa platesc pentru casa scarii si celelalte incaperi comune (spalatorie, uscatorie, casa liftului), insa nu sint de acord sa platesc pt ca trec tevile prin casa, mai ales ca ele sint izolate atit prin natura tevii, ele fiind de polipropilena, cit si cu izolatie termica exterioara si mascate de perete de rigips). dar legea 230/2007 ma obliga sa platesc si pt acestea, si nu am ce face.
si aceeasi lege 230 va obliga sa va platiti cotele de intretinere asa cum sint prevazute in lege, deci ar trebui sa platiti, din pacate, toata suma respectiva
Legea 230/2007 impreuna cu celelalte legi conexe ( contabilitate, fiscalitate, ITM, ANRSC,etc.) te obliga sa platesti pentru ce consumi sau pentru ce servicii beneficiezi. Pentru acele tevi este obligat sa plateasca suma repartizata, in caz contrar poate deveni un restantier, suportand apoi rigorile legilor.
Proprietarul respectiv cand a cumparat ap, la cumparat cu acele tevi si avand asupra lor o cota-indiviza de proprietate. In momentul debransarii, din diverse motive, nu a renuntat la acea cota-indiviza asupra lor si nimeni din bloc nu a preluat obligatia de a le repara in locul lui. Legea 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termica, emisa de ANRSC, este cea care te obliga sa platesti acele tevi pe cota-indiviza atunci cand esti debransat.
A fost un Ordin in 2004 care te lasa sa-ti izolezi tevile, dar in 2006 a fost abrogat. Daca proprietarul respectiv si-a izolat tevile personal si are un p-v de receptie avizat de comitet poate fi scutit de la plata tevilor, daca nu, nu. Acelasi lucru daca izolarea a fost executata de o firma si are p-v receptie.
Acele tevi nu pot fi taiate, deoarece strica circuitul de alimentare al blocului cu agent termic, pentru inlocuirea coloanei de sus pana jos trebuie sa permita accesul in ap la instalatori si sincer, caldura radiata de cele doua tevi echivaleaza cu caldura radiata de un calorifer cu trei elementi.
Sfatuiti-l pe proprietar sa achite contravaloarea acelor tevi trecute pe lista de intretinere.
Succes!
s.c.serv ad loc s.r.l. a scris:

Acele tevi nu pot fi taiate, deoarece strica circuitul de alimentare al blocului cu agent termic, pentru inlocuirea coloanei de sus pana jos trebuie sa permita accesul in ap la instalatori si sincer, caldura radiata de cele doua tevi echivaleaza cu caldura radiata de un calorifer cu trei elementi.Sfatuiti-l pe proprietar sa achite contravaloarea acelor tevi trecute pe lista de intretinere.
Succes!

nu stiu cum ati intrat in posesia acestei informatii, dar este eronata macar prin prisma faptului ca, in functie de numarul de calorifere arondate respectivelor coloane (care depinde si de numarul de etaje) si de marimea lor, grosimea tevii difera :
1. de la bloc la bloc, in functie de numarul de etaje, la parterul fiecarui bloc avind dimensiuni diferite
2. in acelasi bloc, diametrul tevii scade pe masura ce creste nivelul
3. in functie de materialul din care este facuta teava : cea din polipropilena are cel mai mic coeficient de radiatie termica, urmat de teava de pexal (cea mai proasta solutie existenta), de teava de otel si cea de cupru (care are cel mai bun schimb termic.
deci echivalarea cu acel "calorifer cu 3 elementi" este complet eronata. daca se mai ia in considerare ca si acel calorifer cu 3 elementi poate avea si el putere termica diferita in functie de natura materialului (aluminiu, otel sau fonta), de latimea si inaltimea lui, eroarea este cu atit mai mare ;)
care din variante se alege pentru calcul, rezultatele avind diferente imense ?:D
@felix34,
Pai daca vreti sa lucram ca la farmacie, facem cum ziceti dvs., pentru ca in principiu aveti dreptate. Oricum va informez ca fiecare as. prop. are un contract de furnizare a ET cu furnizorul din localitate; ei bine, acel contract are si niste anexe in care sunt trecute SET-ul elementelor de incalzire, precum si al tevilor puse aici in discutie. Daca tot discutam, haideti sa o facem pe argumente:
Ap. 2 cam. parter:
- SET calorifere = 8,355 mp;
- SET tevi interioare = 2,708 mp;
- SET tevi comune = 0,062 mp;
SET total/apt. =11,125 mp

Se observa ca SEt-ul tevilor in cazul ap. din exemplu de mai sus este in val de 33,15% fata de caloriferele de baza, asa ca ce sa mai discutam. V-am zis, aveti dreptate, dar nu trebuie sa ne cramponam chiar la miligram. Noi la asociatie in aceasta vara, impreuna cu un specialist de la CET si unul de la soc. care efectueaza serv. de repartitoare, vom mai face un inventar al acestor tevi - pentru ca, de ce sa nu o zic, am avut discutii atat cu proprietarii care au CT(de ce sa plateasca si cat sa plateasca in plus), cat si cei ramasi la CET (de ce nu repartizam mai multa ET prop. cu CT).
Deci daca luam ca referinta acest element - SET-ul, putem totusi sa avem o baza de discutie, altfel incepem sa nu ne mai intelegem intre noi.
Observatie importanta: toate tevile noastre sunt din otel.
domnilor va multumesc pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce acei care au centrale termice nu platesc o cota parte de caldura ? cartaya cartaya acest subiect este foarte ambigu si este foarte interpretabil in fel si chip deoarece exista asociatii de proprietari , la care si proprietari care au centrale ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura pentru ultimul etaj ContSters122354 ContSters122354 CEI DE LA ULTIMUL ETAJ AL UNEI SCARI (BLOC) IN FUNCTIE DE ORIENTARE SAU NU AU REDUCERE LA INTRETINERE 10% ? SAU IN FUNCTIE DE CE SE APLICA ACEASTA REDUCERE ... (vezi toată discuția)