avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietari: partaj - cum procedam daca o persoana nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietari: partaj - cum procedam daca o persoana nu e de acord?

dupa decesul mamei am scos titlu de proprietate pentru o casa si teren .suntem trei proprietari pe titlu sotul,sora si eu fiul .tata vrea sa-mi vanda mie partea lui ce i se cuvine. cum trebuie sa procedam daca sora nu este de acord cu impartirea imobilului pe cale amiabila
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 14:53, 23 Februarie 2011
atunci se merge in instanta si se cere atribuirea in natura a imobilui cu plata une sulte. si dp extertiza se va stabili cati bani tb sa-i dati pt restul de casa.
Pentru impartire trebuie sa solicitati instantei iesirea din indiviziune.
Pentru vanzarea cotei ce ii revine tatalui dvs. puteti incheia un act de vanzare cumparare de cota indiviza.
Sau odata introdusa actiunea, puteti face un partaj partial cu tatal dvs. in care sa va cedeze partea/cota ce ii revine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa in co-proprietate feogan1 feogan1 Buna ziua, sint co-proprietar, impreuna cu sora mea, al unei case. Pe contractul de vanzare-cumparare figureaza 3 persoane: eu, sora si mama (decedata). Tata ... (vezi toată discuția)
In urma succesiunii dupa socrii, cumnata mea și fiul meu isi ... Victoria Adamescu Victoria Adamescu In urma succesiunii dupa socrii, cumnata mea și fiul meu isi impart averea lor... cumnata mea pretinde ca fiul meu să ii dea cota din constructii jn schimbul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire ... alinacosmina alinacosmina Buna ziua, Doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire la o mostenire. Este vorba de o casa cu suprafata de 14 ari, mostenirea este de la bunici ... (vezi toată discuția)