Sunt mamica unui baietel in varsta de 2 lui si 2 saptamani, am nascut pe 16 decembrie 2010 si am depus in luna ianuarie 2011 o cerere la locul de munca pentru obtinerea salariului mediu pe unitate potrivit art. 51 lit. c) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010. (aveti dreptul la un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil. Daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate). Avand in vedere ca atrecut deja o luna de la depunerea acestui documnet si nu am primit un raspuns ce ma sfatuiti sa fac mai departe? Mentionez ca am depus documentul la firma cu numar de intrare si detin o copie a acestuia.
fa o notificare, la fel, cu nr de inregistrare, prin care le dai termen de 15 zile sa-ti raspunda la cererea respectiva. daca nu se intampla asta, faci reclamatie la itm, itm-ul se duce in control si iti garantez ca primesti banii. Asa am procedat si eu!
Esti o norocoasa!!!
Eu am depus cererea in oct. la scoala, apoi am facut contestatie, am depus alta cerere la ISJ, SESIZARE la sindicat, la ITM, iar raspunsurile au fost sau nefavorabile sau pe dupa visin.Mi-a ramas o ultima etapa: instanta.
Temeiul legal al acordarii acestui ajutor nu mai exista ... Ministerul Muncii sustine ca nu ami avem CCMN ... prin uramre, este cam greu de obtinut in acest caz acest ajutor.