avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme casnice
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme casnice

Bunaziua. M-am casatorit pe 27 Octombrie 2001 dupa o relatie de concubinaj de 5 ani. Am locuit in casa mostenita(doar eu cu sotul) de sotul si fratii acestuia de la bunici. Am renovat-o impreuna, apoi inainte cu 5zile de casatorie sotul si-a trecut-o pe nume prin contract de vanzare-cumparare, sotul renuntand la dreptul lui din casa parinteasca in favoarea fratilor( cu scopul ca acestia sa renunte la casa bunicilor) si achitand fratilor diferenta de banii dupa nunta. Pe parcursul anilor eu am lucrat mult in Germania la ingrijit batrani. Toti banii au intrat in aceasta casa (eu credeam ca suntem o familie si vom realiza ceva), doar ca nu se prea vede nimic deoarece sotul a cumparat scule second-hand, intr-un cuvand a folosit banii in lucruri care nu se vad, a dat imprumut in stanga si dreapta, etc. Nu am prea inteles de ce sotul a procedat la irosirea banilor in loc sa imbunatateasca casa deoarece erau bani pentru care eu m-am chinuit si sacrificat pana de curand cand am aflat ca inainte de nunta cu o luna a avut o aventura cu o fata care nu a dorit sa se casatoreasca cu el(aceasta ramanand gravida urmand a da nastere unui baietel in 2002), deoarece a gasit pe cineva in Germania care o lua de sotie( bineanteles si fata s-a folosit de cel ce ia fost sot mintandul ca este copilul lui pana la obtinerea cetateniei cand a si divortat). Pe parcursul celor 10ani cei doi+copilul s-au intalnit de cate ori ea venea in tara, isi telefonau si bineanteles inainte de venirea ei sotul cauta fel si fel de motive de cearta sau chiar ma convingea sa plec in Germania( pentru a nu-i deranja intalnirea cu ea). Necunoscand aventura lor, jocul i-a functionat. Eram destul de des lovita, copii cu mine nu a dorit niciodata. Cand am aflat de aventura lor am fost jignita prin telefon de acea femeie etc. In urma celor relatate mai sus, tinandu-se cont ca locuinta este cumparata de sot cu 5 zile inainte de casatorie si o curte cumparata pe numele sotului dupa casatorie, eu cu el nu avem copii, dar el are cu alta femeie un copil intrebarea mea este cum stau lucrurile in cazul unui divort? Sau in cazul in care vom continua aceasta casnicie care sunt drepturile mele dupa decesul lui? Inca am puterea si posibilitatea sa o iau chiar si de la zero, dar totodata am nevoie de un sfat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters194680 , utilizator 20:19, 23 Februarie 2011
in cazul unui divort impartiti bunurile comune pe jumatate. casa e bunul propriu al sotului, daca dovediti ca ati investit in acea casa, aveti dreptul de a prim despagubiri. tot ce ati cumparat pe perioada casatoriei, ca e pe nume dvs sau al sotului, e bun comun.
in caz de deces al sotului mosteniti din bunurile lui sau din partea lui de bunuri comune, 1/4 daca si-a recunoscut copilul, restul e al copilului.
daca nu e ca tata pe certificatul copilului, il mosteniti pe sot impreuna cu fratii acestuia. dvs veti mosteni o jumatate si fratii impart cealalta jumatate din averea decedatului
Va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri ghindaf ghindaf situatia: casa cumparata cu contract vazare cumparare de la bunica catre noi proprietari: tata pe atunci casatorit cu mama mea si al 2 lea proprietar: fratele ... (vezi toată discuția)
Scenarii divort verax4me verax4me Buna ziua, va rog a ma sfatui cu privire la un iminent divort; nu intru in prea multe detalii si incerc sa fiu cat mai succint ! Am fost casatorit inainte si ... (vezi toată discuția)
Casatorie alana27 alana27 Inainte de casatorie viitorul meu sot de origine irlandeza cumpara o proprietate cu banii mei in numele lui cu acordul meu verbal,mai alte proprietati ale mele ... (vezi toată discuția)