avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act vanzare-cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

In urma cu 3 luni in urma insistentelor de aproape un an de zile ale undi persoane apropiate am facut cu aceasta un acte de vanzare-cumparare avand ca obiect apartamenul acesteia. In act s-a trecut suma de vanzare precum si clauza de a o ingriji pe aceasta si de a nu o da afara din casa pana la sfrsitul vietii. Bineinteles neavand nici dreptul de a instraina in aceasta perioada apartamentul.

In urma impacari vanzatorului cu rudele sale acestea au inceput sa ma streseze cu redobandirea apartamentului. Fiind un om de buna credinta rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac in acest caz. Daca in contract scrie ca nu am dreptul sa vand apartamentul eu i-l pot vinde inapoi fostului proprietar? Sau pot anula intr-un mod legal acest act?

Va multumesc!

Mentionez ca sunt trecut in toate actele apartmentului CF , acte lumina, intretinere etc.

Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:04, 25 Februarie 2011
Incercati sa consultati vebal un avocat care sa aiba timp sa va explice.
Ii puteti vinde inapoi dar poate ca nu ar fi cea mai buna solutie pt dvs.
Indepliniti-va obligatiile contractuale si veti deveni proprietar cu acte in regula.Transmiteti lunar suma stabilita de plata " vanzatorului' si pastrati dovezile. cat timp indepliniti obligatia de intretinere conform contractului, nu are nimeni sorti de izbanda-poate incerca vanzatorul, nicidecum rudele acestuia -Puteti anula actul prin instanta daca nu mai doriti sa ingrijiti " vanzatorul" dar costa...se taxeaza la valoarea apartamentului cca.3%
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare ipoteca !!! tootsy88 tootsy88 Buna ziua. Am un credit ipotecar pe un apartament in care nu locuiesc, cumparat in urma cu un an. In decursul urmatoarei saptamani este posibil sa cesionez ... (vezi toată discuția)
Teapa masina marian.mesca marian.mesca Sambata, 05.04.2019, dupa mai multe dialoguri telefonice, am mers in Sfantu Gheorghe sa cumpar o masina. Deoarece nu am gasit un birou de intocmit acte ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul proprietar, apoi eu noul proprietar la vanzare am cerut si includerea unei clauze de ... (vezi toată discuția)