avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la bunuri

Buna ziua . Am un prieten de aproape 2 ani care sta impreuna cu mine. De 3 luni i-am facut c.i pe adresa mea .v-as ruga sa-mi spuneti daca acest prieten (deocamdata )poate sa aiba drepturi la casa mea in cazul in care vom ramane impreuna sau chiar ne vom casatori.Am 2 copii si Doamne fereste ,nu as vrea sa impart bunurile cu el in caz ca nu ne vom intelege.Nu mi se pare normal sa impart pe din doua totul desi el nu are nimic aici. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: rodica_dumitrean , utilizator 18:24, 23 Februarie 2011
Daca in prezent,sunteti propietarul acestui imobil,iar ulterior va veti casatori,in cazul unui divort,acest imobil de care facem vorbire nu va fi supus partajului,deoarece acesta reprezinta bun propriu.
Va multumesc foarte mult:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj zamfir costel zamfir costel :(buna ziua,ma numesc Adriana,am 51 ani,am 31 ani de casatorie,am locuit de la inceput cu sotul la socrii.In caz de divort ce drepturi am eu,socru a ... (vezi toată discuția)
A doua casatorie. bunuri comune? viviv viviv Buna ziua, Am divortat de cativa ani, am un copil, dar nu s-a terminat procesul de partaj nici acum (dureaza de aproape 2 ani). Dupa cum merge treaba, ... (vezi toată discuția)
În timpul căsătoriei am achitat pentru o diplomă de implantologie ... Mocheta Mocheta În timpul căsătoriei am achitat pentru o diplomă de implantologie suma de 3000 euro.Acum la partaj conform art.340 Cod civil diplomă reprezintă bun ... (vezi toată discuția)