avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... a doua casatorie. bunuri comune?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

a doua casatorie. bunuri comune?

Buna ziua,
Am divortat de cativa ani, am un copil, dar nu s-a terminat procesul de partaj nici acum (dureaza de aproape 2 ani). Dupa cum merge treaba, probabil o sa mai dureze mult si bine.
Intre timp am hotarat sa-mi intemeiez o noua familie.
Daca ma casatoresc a doua oara, iar partajul se va termina dupa data noii casatorii, bunurile obtinute in urma procesului se vor considera bunuri comune?
Cum pot eu sa protejez aceste bunuri pentru ca, doamne fereste, daca iar am ghinion, totul sa ajunga la copilul meu din prima casatorie? Pentru ca asa mi se pare normal, tot ce am facut cu tatal lui sa ajunga la el.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:09, 31 Mai 2010
Nu exista riscul ca aceste bunuri sa devina bunuri comune.
In hotararea de partaj se vor mentiona acele bunuri.
Daca veti vinde acele bunuri si veti cumpara altele, de abia atunci veti avea iar de lucru daca noul sot nu va fi intelegator, dar veti obtine castig de cauza.Bunul nou cumparat din acei bani va fi bun propriu si nu bun comun.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de partaj danutza40 danutza40 Sora mea a divortat de fostul sot in urma cu 12 ani si de 9 ani este recasatorita.Apartamentul l-a obtinut de la fabrica unde lucra si dupa 1990 l-a cumparat ... (vezi toată discuția)
Bunuri achizitionate dupa casatorie azumy azumy Buna ziua, Apartamentul in care locuim este al sotului meu obtinut inaintea casatoriei de la parintii lui care s-au mutat in mediul rural. Pentru a-i trece ... (vezi toată discuția)
Achizitie bunuri dupa introducerea actiunii de divort organiz3rul organiz3rul buna ziua. sunt in plin divort, destul de \"zgomotos\" cu sotia si vreau sa-mi achizitionez un apartament. banii ptr apartament sunt o parte donati de mama si ... (vezi toată discuția)