In octombrie 2010 am primit o notificare de la Casa de Pensii Judeteana prin care am fost anuntata ca am beneficiat de pensie de invaliditate gr 2 cu nerespectarea dispozitiilor art 94 din legea 19/2000 (eram inregistrata ca PFA din anul 2008, desi cu exceptia catorva luni din anul 2008, nu am mai desfasurat nici o activitate pana in prezent). In baza dispozitiilor art 94, Casa de Pensii a emis 2 decizii de debit : una pentru o suma de 12800 RON (an 2009-2010) si una pentru 10.200 RON (an 2008-2009). Aceste sume, potrivit notificarii primite, reprezintau cuantumul total al pensiei incasata necuvenit din bugetul asigurarilor sociale. Am contestat decizia Casei de Pensii la tribunal. La prima infatisare in instanta, judecatorul a amanat judecarea cauzei pentru lipsa unor probe la dosar. La o zi dupa prezentarea in instanta, am primit o noua instiintare de la Casa de Pensii Judeteana prin care mi se aducea la cunostinta ca cele 2 decizii de debit au fost anulate, pe motiv ca a fost indicat doar textul de lege, nu si actul normativ din care acesta facea parte. Mentionez ca inca din octombrie 2010 a inceput sa mi se retina 1/3 din pensie, in vederea recuperarii celor 2 debite.
Acum cateva zile am primit o noua notificare de la Casa de Pensii prin care mi se aducea la cunostinta ca s-a instituit un nou debit in cuantum de 7788 lei pentru perioada 01 01 2008 -31 12 2008, in baza deciziei de inpunere anuala pentru anul 2008 emisa de finante. Decizia poate fi contesta in termen de 30 de zile la Comisia Centrala de Contestatii. Imi puteti spune ce se intampla cu procesul deschis in acest caz? As dori sa contest si ultima decizie a Casei de Pensii, dar unde trebuie sa trimit plangerea? De asemenea, este legal sa se retina 1/3 din pensie inca din luna octombrie a anului 2010, pentru o decizie pe care am primit-o doar acum cateva zile, si care nu este definitiva?
Orice ajutor in legatura cu modalitatea in care as putea sa procedez in acest caz este binevenit.
Astfel cum chiar dumneavoastra ati spus decizia poate fi contestatala la Comisia Centrala de Contestatii si apoi daca raspunsul nu va este favorabil veti merge in instanta. In legatura cu procesul aflat pe rol in situatia in care cele doua decizii au fost anulate cererea dumneavoastra ramane fara obiect, insa ar trebui sa solicitati precizandu-va actiunea restituirea sumelor retinute in mod nelegal. Faceti un calcul si vedeti ce suma este si precizati-va actiunea, pnetru ca desi efectul anularii unui act este repunerea partilor in situatia anterioara este bine sa solicitati judecatorului acest lucru.