avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Unde se contesta decizia referitoare la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Unde se contesta decizia referitoare la pensie?

Buna dimineata!
Unde se contesta o decizie de constituire de debit emisa de Casa judeteana de pensii prin care s-a dispus recuperarea contributiei de asigurari de sanatate? (nu a fost retinuta pe lunile ianuarie si februarie).
In decizie se prevede ca cererea se contesta la Casa teritoriala de pensii emitenta iar in Legea nr. 263 / 2010 (art. 149 alin. 1) se prevede ca deciziile se contesta la Comisia Centrala de Contestatii din cadrul CNPP.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionutt , utilizator 15:54, 1 Iunie 2011
Nu poate nimeni sa ma ajute?
Reformulez intrebarea, poate nu a fost suficient de clara:
Unde se contesta decizia referitoare la pensie emisa de o casa teritoriala de pensii?
Va multumesc!
Daca:
-este vorba despre retinerea CASS din pensie, si
-decizia de debit a fost emisa conform Legii nr. 263/2010,

decizia de debit se contesta la Comisia Centrala de Contestatii, in termen de 30 de zile de la comunicare. Contestatia se depune la casa de pensii care a emis decizia.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva deciziei de pensie BiancaTudose BiancaTudose buna ziua! Bunica mea s-a pensionat cu 53 de ani vechime, dintre care o mare parte din ei a lucrat in grupa a II- a de munca. S-a emis decizia in data de ... (vezi toată discuția)
Recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale legisbono legisbono Care sunt caile de atac impotriva unei astel de decizii? Daca nu, care sunt bunurile care vor fi urmarite sau cum se va pune efectiv in executare aceasta ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva deciziei de pensie pentru limita de varsta AKM AKM Am primit decizia de pansionare pentru limita de varsta si am contestat-o la Casa de pensii...am primit raspuns dar nu sunt multumit de raspuns ,cresterea ... (vezi toată discuția)