avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale

Care sunt caile de atac impotriva unei astel de decizii?
Daca nu, care sunt bunurile care vor fi urmarite sau cum se va pune efectiv in executare aceasta decizie?
Vor fi retinute sume din venituri?din pensia actuala sau si din alte venituri?
Daca da, care este cuantumul retinerilor?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:31, 20 Iunie 2012
legisbono a scris:
Care sunt caile de atac impotriva unei astel de decizii?

Cele prevazute la art. 149 si urm. din Legea nr. 263/2010, respectiv contestatie adresata Comisiei Centrale de Contestatii din cadrul CNPP si apoi in instanta (tribunal).

legisbono a scris:
Daca nu, care sunt bunurile care vor fi urmarite sau cum se va pune efectiv in executare aceasta decizie?

Debitele se recupereaza potrivit prevederilor Codului de procedura fiscala (art. 181 din Legea nr. 263/2010).

legisbono a scris:
Vor fi retinute sume din venituri?din pensia actuala sau si din alte venituri?
Daca da, care este cuantumul retinerilor?

Daca debitorul beneficiaza de pensie, se prefera poprirea acesteia pana la recuperarea intregului debit. Retinerile se vor face potrivit art. 409 Cod procedura civila - daca exista o singura urmarire, se va retine o treime din pensia lunara neta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gradul ii + intreprindere individuala mik_zoltan mik_zoltan Buna ziua, Sunt in pensie de invaliditate grad II din 2008 dar intre timp am avut si o Interprindere Individuala. Acum in Januarie 2012 mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Decizie de debit pensie de invaliditate valentin81 valentin81 am si eu o problema mamei mele i sa taiat pensia de invaliditate si a primii o recomandata de la casa judeteana de pensii dar nu inteleg daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pensie incasata "necuvenit" gigione01 gigione01 Buna ziua! Soacra mea incasa o pensie de urmas in cuantum de 409 lei! La o revizuire de drepturi facuta de casa de pensii,i s-a corectat [u]punctajul si ... (vezi toată discuția)