florindurusan a scris:
AJUTATI-MA VA ROG CU UN SFAT IN CEEA CE URMEAZA:
Deci, as dori (daca se poate) sa fac un act (irevocabil) prin care eu sa devin proprietar cu drepturi depline aupra imobilului parintilor mei dupa decesul acestora.DAR vreau sa-l fac fara nici o clauza de intretinere (lucru care si-l doresc si ei) excluzand contractul de vanzare cumparare(prin care eu devin proprietar imediat dupa ce actul este intocmit), deci ma repet vreau un act prin care eu sa devin proprietar al imobilului dupa moartea parintilor(casa este pe numele tatalui meu care are 62 de ani si nu are alt imobil pe numele lui) acesta sa fie incontestabil de frati(mai am 4 surori) si nici sa fie modificat sau anulat dupa o perioada de timp de parintii mei(stiti cum sunt batranii cand inainteaza in varsta...), deci ei sa fie proprietari cu drepturi depline pana dupa moartea lor dupa care eu sa devin proprietar(in acet timp cat ei sunt in viata nu ma intereseaza nici un drept asupra casei, decat dupa moartea lor). Am cazut de acord(cu parintii mei) sa nu aplicam nici o clauza de intretinere documentului (eu stau mai mult prin strainatate). SE poate face acest document( vreau sa nu poate fi anulat sau modificat dupa intocmirea sa)
Va multumesc
Puteti incheia un act de vanzare-cumparare care sa isi produca efectele la decesul parintilor.Transferul proprietatii va opera in acel moment.
Notarul nu cred ca va dori sa incheie un asemenea act, dar daca aveti avocat eu zic ca il puteti incheia.
Trebuie bine gandita problema.
Orice act juridic poate fi atacat in instanta dar acest lucru nu inseamna ca cel care il ataca si obtine castig de cauza.Daca va referiti la un proces cu parintii nu cred ca il veti pierde.Fara avocat nici sa nu va ganditi sa incheiati un stfel de act.Avocatul va redacta contractul, nu notarul.Notarul doar va aplica stampila.
Nu inteleg exact de ce vreti sa procedati in acest mod.
avocat Claudiu Lascoschi