avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecere imbobil pe numele meu de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecere imbobil pe numele meu de la parinti

AJUTATI-MA VA ROG CU UN SFAT IN CEEA CE URMEAZA:

Deci, as dori (daca se poate) sa fac un act (irevocabil) prin care eu sa devin proprietar cu drepturi depline aupra imobilului parintilor mei dupa decesul acestora.DAR vreau sa-l fac fara nici o clauza de intretinere (lucru care si-l doresc si ei) excluzand contractul de vanzare cumparare(prin care eu devin proprietar imediat dupa ce actul este intocmit), deci ma repet vreau un act prin care eu sa devin proprietar al imobilului dupa moartea parintilor(casa este pe numele tatalui meu care are 62 de ani si nu are alt imobil pe numele lui) acesta sa fie incontestabil de frati(mai am 4 surori) si nici sa fie modificat sau anulat dupa o perioada de timp de parintii mei(stiti cum sunt batranii cand inainteaza in varsta...), deci ei sa fie proprietari cu drepturi depline pana dupa moartea lor dupa care eu sa devin proprietar(in acet timp cat ei sunt in viata nu ma intereseaza nici un drept asupra casei, decat dupa moartea lor). Am cazut de acord(cu parintii mei) sa nu aplicam nici o clauza de intretinere documentului (eu stau mai mult prin strainatate). SE poate face acest document( vreau sa nu poate fi anulat sau modificat dupa intocmirea sa)

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:06, 20 Mai 2008
Reiese din faptul ca parintii vor sa se simta la adapost... Ca el vrea ca ei sa aiba incredere in act... Ca nu vrrea intretinere, eventual numai uzufruct in act...
Adica vrea un act penytru adre sa nu faca nimic, dar sa-i intre in proprietate apartamentul.
Apoi, parca mai spune ca nici sa se razgandeasca parintii sa nu fie posibilitate...
Daca nu ar reiesi din mesaje, ne uitam la titlu: sa treci un imobil de pe un nume pe alt nume inseamna ca intelegi un act pur teoretic, fara o baza reala, asa, numai ca sa-ti fraieresti fratii... sau pe cine mai poti...
Nu spune nimic despre bani, depre cat scade sau creste pretul daca accepta uzufructul, despre una-alta... spune numai ca vrea sa treaca imobilul de pe numele parintilor pe numele lui.
Altfel, daca ar fi un act real, nu ar fi asa probleme... Caci daca era o operatiune reala, erau mai multe sanse: si vanzare simpla si cu uzufruct si cu renta viagera... multe acte cu titlu oneros...
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
florindurusan a scris:

AJUTATI-MA VA ROG CU UN SFAT IN CEEA CE URMEAZA:

Deci, as dori (daca se poate) sa fac un act (irevocabil) prin care eu sa devin proprietar cu drepturi depline aupra imobilului parintilor mei dupa decesul acestora.DAR vreau sa-l fac fara nici o clauza de intretinere (lucru care si-l doresc si ei) excluzand contractul de vanzare cumparare(prin care eu devin proprietar imediat dupa ce actul este intocmit), deci ma repet vreau un act prin care eu sa devin proprietar al imobilului dupa moartea parintilor(casa este pe numele tatalui meu care are 62 de ani si nu are alt imobil pe numele lui) acesta sa fie incontestabil de frati(mai am 4 surori) si nici sa fie modificat sau anulat dupa o perioada de timp de parintii mei(stiti cum sunt batranii cand inainteaza in varsta...), deci ei sa fie proprietari cu drepturi depline pana dupa moartea lor dupa care eu sa devin proprietar(in acet timp cat ei sunt in viata nu ma intereseaza nici un drept asupra casei, decat dupa moartea lor). Am cazut de acord(cu parintii mei) sa nu aplicam nici o clauza de intretinere documentului (eu stau mai mult prin strainatate). SE poate face acest document( vreau sa nu poate fi anulat sau modificat dupa intocmirea sa)

Va multumesc

Mai draga, totusi el nu zice ca nu vrea sa dea bani.Precizeaza ca, citez : ,,sa fac un act (irevocabil) prin care eu sa devin proprietar cu drepturi depline aupra imobilului parintilor mei dupa decesul acestora.DAR vreau sa-l fac fara nici o clauza de intretinere".
Rezulta ca utilizatorul vrea ca transferul proprietatii vrea sa aiba loc dupa decesul parintilor.Nu zice ca nu vrea sa dea niciun ban.Spune ca nu vrea clauza de intretinere in acel act juridic si de asemenea, mai arata ca nu vrea sa devina proprietar imediat, ci numai dupa decesul parintilor.

Si de ce nu vine atunci sa te intrebe amanunte, cum si de ce? Cat il costa etc.?
Vrea un transfer de proprietate de pe un nume pe altul, spune clar numele subiectului.
In toate cazurile, e stupid sa ne contrazicem noi pe aceasta tema, odata ce omul nu mai e interesat.
Putea face vanzare sub conditie, daca dorea... Putea face orice daca avea bani de pretul imobilului... Problema cu actele intervine tocmai cand ele sunt vanzari fictive... nu cand chiar ai bani...
Oricum, nu mai conteaza... omul nu e interesat dupa ce am scris ca e nevoie de bani, asa vad...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mai draga...

Am rugamintea sa nu mai folositi exprimari de acest gen, pentru ca sunt vadit ironice. Pana la urma, e o discutie si nu un concurs de cuvinte incrucisate.
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2008
Admin, administrator
O.K. admin.:)
Mi-a placut textul tau.:D
Este adevarat sunt discutii.

Avlil, omul nu se gandea la o vanzare fictiva.Nu putem presupune lucruri care nu sunt conforme cu legea.
Va plati pretul vanzarii si se va specifica pretul in contract.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpartirea mostenirii inainte de moartea parintilor victoriavic victoriavic Buna ziua, am un subiect destul de delicat si de lung, dar sper sa aiba cineva timpul si bunavointa si timpul necesar sa imi raspunda cu informatiie necesare. ... (vezi toată discuția)
Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Ce solutii am? cheradaniel cheradaniel Parintii mei vor sa cumpere o casa. Eu mai am un frate. Daca eu o sa locuiesc impreuna cu parintii mei, tatal meu vrea sa fie el proprietarul casei impreuna cu ... (vezi toată discuția)