avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecere imbobil pe numele meu de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecere imbobil pe numele meu de la parinti

AJUTATI-MA VA ROG CU UN SFAT IN CEEA CE URMEAZA:

Deci, as dori (daca se poate) sa fac un act (irevocabil) prin care eu sa devin proprietar cu drepturi depline aupra imobilului parintilor mei dupa decesul acestora.DAR vreau sa-l fac fara nici o clauza de intretinere (lucru care si-l doresc si ei) excluzand contractul de vanzare cumparare(prin care eu devin proprietar imediat dupa ce actul este intocmit), deci ma repet vreau un act prin care eu sa devin proprietar al imobilului dupa moartea parintilor(casa este pe numele tatalui meu care are 62 de ani si nu are alt imobil pe numele lui) acesta sa fie incontestabil de frati(mai am 4 surori) si nici sa fie modificat sau anulat dupa o perioada de timp de parintii mei(stiti cum sunt batranii cand inainteaza in varsta...), deci ei sa fie proprietari cu drepturi depline pana dupa moartea lor dupa care eu sa devin proprietar(in acet timp cat ei sunt in viata nu ma intereseaza nici un drept asupra casei, decat dupa moartea lor). Am cazut de acord(cu parintii mei) sa nu aplicam nici o clauza de intretinere documentului (eu stau mai mult prin strainatate). SE poate face acest document( vreau sa nu poate fi anulat sau modificat dupa intocmirea sa)

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:06, 20 Mai 2008
actionez in acest mod deoarece vreau sa ii pun si pe parntii mei la "adapost" si sa fie siguri de mine. cat despre acest act as dori mai multe informatii si daca trebuie sa mai fac actele cadastrale ,etc.
Asa cum v-au raspuns colegii mei nu veti putea afla informatiile dorite pe un forum.
Este o chestiune extrem de delicata si o puteti discuta doar in cadrul unei consultatii juridice, intr-un birou de avocatura, nu virtual, pe net, unde se discuta lucrurii generale, unde persoanele ce intreaba nu ofera de multe ori suficiente informatii .
Doar intr-o discutie confidentiala, cu un avocat in care sa aveti incredere si caruia sa ii expuneti speta in detaliu, puteti afla si mai ales intelege ceea ce aveti de facut.
Si tot un avocat poate v-ar face sa va ganditi mai bine la consecintele demersurilor dvs. legate de acea locuinta.
Locuintele se mai prabusesc, legaturile de rudenie raman.
Chiar merita sa declansati in viitor niste conflicte grave in familie pentru o casa?:-/
Parerea mea este ca trebuie sa consultati un avocat intr-un mediu privat.Ma refer la o consultatie juridica in vederea redactarii actului.
Este greu sa se discute aici foarte mult.Fiecare avocat poate redacta in felul lui actul si ceea ce se discuta aici in problema dvs. mai rau va poate deruta.
V-am spus ca notarul nu va incheie un astfel de act daca nu este redactat de avocat.
Eu am inteles ca domnul nu va da bani, efectiv, pe acea proprietate. In aceste conditii, orice tip de vanzare va fi desfiintata de comostenitori. Simplu, scurt si la obiect. Cu doi martori si cu lipsa extrase de cont.
Dureaza actiunea... mai putin ca dezbaterea mostenirii... :D
Asta e ideea, ca daca-i spui omului care nu vrea sa dea un ban ca se poate face actul, spune-i si ca-l va costa serios... Altfel, daca vrea ieftin si fara batai de cap, nu se poate.
Iar o vanzare fara plata pretului ... :hammer:
Nu stiu cum ai inteles tu asa dar daca ai dreptate... atunci nu se poate.
Singura varianta era cea aratata de mine.

Alte discuții în legătură

Lmpartirea mostenirii inainte de moartea parintilor victoriavic victoriavic Buna ziua, am un subiect destul de delicat si de lung, dar sper sa aiba cineva timpul si bunavointa si timpul necesar sa imi raspunda cu informatiie necesare. ... (vezi toată discuția)
Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Ce solutii am? cheradaniel cheradaniel Parintii mei vor sa cumpere o casa. Eu mai am un frate. Daca eu o sa locuiesc impreuna cu parintii mei, tatal meu vrea sa fie el proprietarul casei impreuna cu ... (vezi toată discuția)