avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum blocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum blocat

Bună ziua!
În anul 2009 am depus o cerere la judecătorie pentru a deblocarea unui drum din vecinatatea proprietăţii ,deoarece primăria nu a luat nici o măsură în acest sens. Acest drum a fost blocat de o persoana fizică având proprietatea pe partea dreaptă a drumului ,punând o poartă în drum .A motivat gestul lui,prin faptul că noi mai avem o intrare de pe altă stradă, nu ne-a blocat drumul de acces.
S-a deplasat la faţa locului instanţa pentru lămurirea împrejurărilor de fapt,s-a cerut de la primărie fisa de inventar a drumurilor si schita de punere în posesie a pârâtului,pe acesta se vedea clar, că acolo era drum, s-a cerut expertiză tehnică nouă, din concluziile expertului rezultă că, citez"pârâtul a ocupat în mod abuziv o porţiune de stardă prin amplasarea unei porţi,extinzând în acest fel suprafaţa la care ar fi avut dreptul conform titlului de proprietate şi blocând în acest fel accesul reclamanţilor la proprietate" şi "suprafaţa terenului deţinut de pârât este de 721 mp, mai mare cu 346 mp decât cea cuprinsă în titlul de proprietate.Numai o parte din suprafaţa folosită în plus reprezintă drumul de acces şi anume 165 mp."
Cu toate dovezile aduuse ni s-a respins cererea . Avem 15 zile la dispoziţie pentru a face recurs.
Vă cer un sfat disperat, ce mai pot adăuga dosarului, sau cum să cer recursul pentru a putea debloca acest drum,cui să mă adresez?
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 22:05, 23 Februarie 2011
De la data comunicarii hotararii judecatoresti formulati recurs impotriva acesteia in 15 zile.Termenul curge de la data comunicarii nu de la data pronuntarii.Atentie recursul trebuie motivat ,in cuprinsul cererii trebuie aratate motivele de nelegalitate ale sentintei civile pronuntate de instanta de fond.
Aveti nevoie de ajutor calificat ,adica de un avocat cu experienta care sa poata vedea dosarul inainte de a formula cererea de recurs,iar daca probele administrate in dosar va sunt favorabile ,atunci veti castiga la instanta superioara.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita eniko69 eniko69 Am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru deblocarea unei cai de acces si recuperarea cheltuielilor de judecata. Am pus hotararea ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dardor dardor deosebiri intre modificarea, anularea si nulitatea unui titlu de proprietate asupra unui imobil ioana oltean (vezi toată discuția)
Renuntarea la dreptul de proprietate. Nicu Radu Nicu Radu Un vecin mi-a blocat drumul de acces la domiciliul meu, sustinand ca respectivul drum face parte din mostenirea primita de la mama sa. Eu am strans circa ... (vezi toată discuția)