avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara!
O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul sotului,lasand acasa si doi copii minori in grija tatalui.Astazi a aflat ca sotul ei o declarase ca a parasit domiciliul pentru a obtine de la primarie nu stiu ce ajutor social.In cazul in care aceasta ar depune cerere de divort si sa i se incredinteze copiii,ce impact ar avea aceasta parasire de domiciliu?Mentionez ca a trimis lunar bani sotului si copiilor,a venit acasa de 2 ori pe an revenind la domiciul comun.Divortul se impune din cauza violentei tatalui asupra copiilor(ii da afara din casa in toiul noptii,ii bate)dar si asupra mamei atunci cand revine in tara.
Astept un raspuns!Multumesc
Cel mai recent răspuns: dima_iuliana , utilizator 10:09, 24 Februarie 2011
Mama trebuie sa ceara audierea minorilor in camera de consiliu...au varsta legala pentru a fi ascultati de judecator...angajati un avocat...mult succes!
Va multumesc mult tuturor pentru sfaturi!Va angaja un avocat dar ii trebuiau niste sfaturi incurajatoare inainte de incepe demersurile pentru ca de ani de zile se gandeste la pasul asta dar nu a avut curaj din cauza situatiei materiale si a fricii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori popescu bianca daniela popescu bianca daniela Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a fi incredintati minorii mamei, in cazul in care aceasta, a parasit Romaina in martie 2010 pentru a munci in ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie lazarcalin lazarcalin Am si eu o intrebare va rog sa imi raspundeti la ea : In cazul in care mama isi abandoneaza copilul legea cui da copilul? Tatal avand grija in ... (vezi toată discuția)