avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Se poate face contract de cesiune fara a platii taxele ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Se poate face contract de cesiune fara a platii taxele exagerate la ORC?

Detin o firma cu asociatul meu avand 50/50, doar ca el sa hotarat sa iasa din firma.
Firma este infiintata recent si momentan nu are activitate pe laga asta eu trebuie sa mut si sediul social in alt judet si doresc si adaugarea unor doi activitati doar ca ajungand la registrul comertului si facand un calcul simplu toate taxele astea costa mai mult decat as infiinta alta firma. Ce ma sfatuiti sa fac? Si daca sunt alte solutii mai eftine care sunt ele?
Cel mai recent răspuns: CAMELIA GRAMA , Avocat 01:23, 25 Februarie 2011
Din ceea ce cunosc eu ,nu se poate.Poate colegii avocati au alte variante.
Taxele de inregistrare sunt aprobate prin ordin al ministrului justitiei. Daca gasiti o varianta mai buna pentru intocmire/redactare acte puteti sa iesiti mai ieftin. Sincer eu nu cred.
marian_tdr a scris:

Detin o firma cu asociatul meu avand 50/50, doar ca el sa hotarat sa iasa din firma.
Firma este infiintata recent si momentan nu are activitate pe laga asta eu trebuie sa mut si sediul social in alt judet si doresc si adaugarea unor doi activitati doar ca ajungand la registrul comertului si facand un calcul simplu toate taxele astea costa mai mult decat as infiinta alta firma. Ce ma sfatuiti sa fac? Si daca sunt alte solutii mai eftine care sunt ele?

In cazul in care nu desfasurati nici o activitate momentan varianta cea mai ieftina ar fi suspendarea activitatii pe o perioada de maxim 3 ani, cu speranta ca vor veni vremuri mai bune.
Succes
Taxele de la ORC nu sunt negociabile si nu pot fi micsorate.
Daca nu va permiteti un avocat, se poate reduce cheltuiala cu redacatarea actelor daca apelati tot la ORC , la serviciul lor de redactare. Doar ca trebuie sa va programati, este mult de umblat, si trebuie sa va procurati singur toate actele necesare . In plus pierdeti si mult timp , consumati energie si nervi. Si dureaza ceva mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma de constructii marian27 marian27 Ce autorizatii, avize si alte asemenea imi sunt necesare la infiintarea unei firme de constructii? (vezi toată discuția)
Vinzare firma Lina22 Lina22 Cineva e interesat sa-mi cumpere firma. E un SRL cu asociat unic, fara angajati, fara datorii. Anul trecut a avut activitate profitabila. Anul acesta a platit ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma servicii medicale crmnradu crmnradu Doresc sa aflu, ce Acte sunt necesare, pt a infiinta o firma cu activitate medicala in Romania, propietarul fiind ,cetatean STRAIN, El insusi, Medic...? Care ... (vezi toată discuția)