As dori sa stiu daca o persoana care profeseaza ca asistent medical intr-un spital de stat si este si mediator , poate participa la un concurs pentru ocuparea postului de director de ingrijiri in acest spital (judetean de urgenta ) . Va multumesc !
Buna ziua. La concurs va puteti prezenta si candida. Daca obtineti postul de director se v-a suspenda functia de executie si exercitati numai functia de conducere. La stat ambele in cadrul aceleiasi institutii nu se mai poate. Nu reprezinta cumul de functii. Este valabil numai pentru functia de executie.
Multumesc pentru raspuns . Mai am o nelamurire ! Am inteles ca nu mai pot exercita functia de executie daca obtin postul de director de ingrijiri,dar mai pot profesa si ca mediator avand un birou de mediator in asociere cu un alt mediator ?
Postul de director este functie publica? daca da! Cititi prevederile art. 90-96 din Legea 161 /2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptie, si vedeti daca functia este incompatibila. Daca functia nu a fost stabilita ca si functie publica de conducere si incadrarea se face pe baza de CIM atunci raspunsul este DA