avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... garantii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

garantii

Buna ziua,

are relevanta faptul, ca intr-un contract partile convin ca garantii (asociatii/administratorii firmei) sa raspunda cu bunurile personale, numai daca debitul nu s-a putut realiza (in cazul executarii silite) din bunurile societatii? Deci practic, se prioritizeaza executarea silita.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 08:16, 25 Februarie 2011
Ma puteti ajuta cu un raspuns?
Daca inteleg bine, este vorba despre un contract de garantie in care asociatii unei societati garanteaza obligatiile acesteia cu bunurile personale numai in situatia in care nu s-a stins debitul prin executarea bunurilor societatii.
Daca creditorii societatii au acceptat si au semant un astfel de contract, atunci
acesta este perfect valabil. Desigur trebuie respectate conditiile de valabilitate ale contractului respectiv ceea ce depinde de natura creantei ( comerciala, fiscala, etc.) unde sunt incidente anumite legi speciale, precum si de natura bunurilor aduse drept garantie ( bunuri mobile, imobile etc. ).
De altfel, chiar si in cazul in care acest lucru nu ar fi specificat intr-un contract, garantii societatii, in cazul in carea aceasta nu-si mai poate onora obligatiile asumate, pot solicita ca sa fie urmarite in primul rand bunurile debitorului ( ale societatii) si apoi, in limita in care nu se acopera creantele creditorilor, sa fie executate bunurile lor personale.

Buna ziua,

in contract nu se specifica garantiile aduse de garanti. Obligatia lor de garantie rezulta din semnarea contractului si garantarea lui cu CEC avalizat. Creditorul a fost de acord sa urmareasca intai bunurile societatii si apoi pe cele personale ale garantilor, dat fiind ca a semnat contractul in aceasta forma. Ce nu stiam eu, daca clauza intr-adevar are valoare in caz de executare si in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce clauza are prioritate? suciu_diana suciu_diana Buna seara, daca intr-un contract se garanteaza plata cu un Bo avalizat de asociat, dar tot in acelasi contract partile convin ca in caz de executare, sa ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie girant dan27gan dan27gan Buna ziua, Tatal meu este pensionar si are o poprire pe cont pentru ca acum 10 ani a girat un coleg care refuza sa-si achite creditele. Din ce am inteles ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)