avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Instructiuni de utilizare in limba romana
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Instructiuni de utilizare in limba romana

Bună ziua! Am cumpărat un produs de la o societate comercială, factura a fost emisă pe firmă. După un timp am observat că nu există instrucţiuni de utilizare în limba română. Menţionez că firma noastră a achiziţionat produsul pentru consum/utilizare proprie, deci nu pentru revânzare. Întrebarea mea ar fi ce se poate face pentru a obliga pe vânzător să ne emită instrucţiunile în limba română? Care ar fi baza legală, întrucât din câte am înţeles între societăţile comerciale nu se aplică legislaţia privind protecţia consumatorului?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: fluturas79 , utilizator 17:03, 24 Februarie 2011
Asa este OG 21/1992 se aplica doar consumatorilor persoana fizice asa cum este prevazut in art. 2
daca imi spuneti despre ce produs este vorba poate gasesc eu o solutie sa va fac rost de instructiuni traduse.
Va multumesc, sunteti amabil! Este vorba despre o centrala termica, eventual si noi putem sa facem o traducere, nu asta este problema. Vreau sa trimit o notificare catre firma de la care am cumparat, sa emita ei instructiunile, pentru ca asa mi se pare corect, si ma gandeam sa trec acolo legea care prevede obligatia de a oferi cumparatorilor instructiunile in limba romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrucþiuni de utlizare produs fãrã traducere în limba românã MITULINA MITULINA am comandat online un produs. la primire am constatat ca nu are instructiuni de folosire in limba romana, doar in maghiara. exista vreo lege prin care ... (vezi toată discuția)
Traducerea continutului etichetelor de pe produse în limba româna frezii frezii Produsele din import trebuie sa aibe cand ajung pe raft obligatoriu traducerea in limba romana.Cel putin asa stiu eu.Ca multe nu indeplinesc asta,e alta ... (vezi toată discuția)
Vanzarea ornamentelor de craciun ! majoritar majoritar Care sunt conditiile pt. a putea comercializa ornamente de craciun (instalatii de brad,ornamente luminoase pt. vitrine,globuri,ghirlande....) Este necesar ... (vezi toată discuția)