avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTURILE DE TATA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTURILE DE TATA

CIAO ....EU MA NUMESC ALINA SI SUNT DIVORTATA DE 8 ANI INAINTE SA SE NASCA FIUL MEU .....DUPA NASTEREA LUI IMI VINE INCREDINTAT MIE ,TATAL LA RECUNOSCUT SI II PLATESTE PENSIE ALIMENTARA IN JUR DE 65 EURO ,PROBLEMA ESTE CA MA AMENINZA CA MA DA IN JUDECATA CA SA ISI CERA DREPTURIL DE TATA ,EU ACTUAL MA AFLU IN AFARA TERITORIULUI ...AS DORI SA STIU DACA POATE DUPA 8 ANNI DE DEZINTERES TOTAL IN PRIVINTA MINORULUI POATE SA OBTINA DREPTUL ...COPILUL LA VAZUT DE PUTINE ORI ...IN TOTI ACESTI ANI .....AM NEVOIE DE UN RASPUNS JURIDIC .....DEOARECE NU REUSESC SA MA LINISTESC IN PRIVINTA ACESTEI DECIZIE DIN PARTEA TATALUI COPILULUI .....MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT UN RASPUNS DIN PARTEA VOASTRA
Cel mai recent răspuns: AIL , utilizator 10:01, 25 Februarie 2011
Din pacate nu puteti renunta la pensia de intretinere, acesta este un drept al copilului. Sau chiar daca refuzati sa o mai primiti acest lucru nu are legatura cu dreptul parintelui de a vizita minorul. Oricum stati linistita ca se va efectua o ancheta sociala iar in functie de aceasta judecatorul poate aprecia ca tatal sa se deplaseze la domiciliul minorului sa il viziteze.

Succes
MULTUMESC FRUMOS PT RASPUNS .......INCERC SA MA LINISTESC CU IDEEA CA TATAL TREBUI SA VINA SA IL VADA PE COPIL DEOARECE MIE PERSONAL MI-AR CREEA O PROBLEMA MARE DEOARECE EU NU MA AFLU PE TERITORIUL ROMANIEI.IAR CA SA FIU SINCERA NU CRED CA ESTE O PLACERE PENRU NIMENI SA ISI PLIMBE COPILUL DE LA O VAMA LA ALTA PT O SIMPLA DECISIE MORALA A UNEI PERSOANE CARE SE TREZESTE DUPA 8 ANI CA NU SI-A CERUT DREPTURILE DE TATA SI NICI MACAR NU A FOST NICIODATA UN TATA LA SUFLETELU MEU .MULTUMESC FRUMOS
Doamna dar nu va poate obliga nimeni sa plimbati dvs.copilul .Tatal vine la dvs.in vizita si are fixat de catre judecatorie un program.Eventual copilul poate merge in vacanta la tata,bineinteles cu acordul dvs.scris iar daca dvs.mergeti la domiciliul sau si constatati ca minorul nu ar beneficia de conditii ,solicitati ajutorul autoritatilor.Din pacate tatal are dreptul sa-si viziteze copilul.La pensie nici nu va indic sa renuntati.Din contra poate daca il vizitati constatati ca v-ar putea plati o pensie mai mare si ii intentati o actiune de marire a pensiei alimentare.Banii ii puneti copilului intr-un cont ca pe vremurile astea prind bine.Cine stie ce l-a determinat acum sa-si revendice drepturile paterne.Poate copilul ar avea de castigat.Ramane sa stabiliti acest lucru pe parcurs.Repet daca sesizati ca ceva nu e in regula anuntati autoritatile oriunde va aflati.
VA MULTUMESC DIN SUFLET INTRADEVAR ACUM MA SIMNT MAI LINISTITA DEOARECE SINGURUL LUCRU PE CARE MI-L DORESC ESTE CA COPILUL MEU SA NU AIBA DE SUFERIT DIN CAUZA UNEI SITUATII PE CARE O POATE CREEA ACEASTA PERSOANA MULTUMESC DIN SUFLET MI-ATI FOST DE MARE AJUTOR ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi si obligatii ale tatalui camina camina La ora actuala am in intretinere un minor (copilul meu) in varsta de pana la 2 ani. Sunt nemaritata. Vreau sa va intreb cum pot obtine pe cale legala pensie ... (vezi toată discuția)
Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)