avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dilema...S.R.l...Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dilema...S.R.l...Somaj

Buna ziua,

Un tinar fost angajat al unei firme particulare, in luna dec.2010 a fost trecut in somaj.
In luna Ian.2011,si-a infiintat un S.R.L.
In aceasta situatie,mai poate beneficia de indemnizatia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 24 Februarie 2011
Daca venitul pe care il obtine este mai mare decat salariul minim brut pe tara 670-700 pentru firme particulare, inceteaza plata. Dar trebuie sa anunte ca realizeaza venituri.
Tinarul respectiv,este fiul unei cunostinte.Stiu ca nu a realizat venit pe luna Ianuarie si nici februarie...
Ce anume se ia in calcul?Imi cer scuze dar nu am notiuni legate de cum si ce anume costituie dintr-o factura eliberata venit.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
ContSters179589, utilizator
Salariul, daca este si angajat in SRL, sau venituri din activitatea desfasurata de catre SRL. Nu stiu care este profilul, deci ce anume "face" SRL-ul.
Tin in primul rind sa va multumesc pentru amabilitatea si profesionalismul raspunsurilor.

El nu este angajat in firma,iar acest SRL,are ca activitate de baza,confectii timplarie PVC.
AURORA CIOROBEA a scris:

Daca venitul pe care il obtine este mai mare decat salariul minim brut pe tara 670-700 pentru firme particulare, inceteaza plata. Dar trebuie sa anunte ca realizeaza venituri.

Salariul minim brut pe tara atat pentru sectorul privat , cat si pentru cel privat este de 670 lei.

Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc la 90 de zile de la data emiterii autorizatiei de functionare pentru a desfasura activitati independente sau a certificatului de inmatriculare, conform legii, daca realizeaza venituri lunare mai mari decat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata -art.44 lit.c din Legea nr.76/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la indemnizatie de somaj ? mirceastanciubv mirceastanciubv IN LUNA [b]MARTIE 2009[/b], AM DEVENIT ASOCIAT [b]IN PROPORTIE DE 50%[/b] SI [b]ADMINISTRATOR[/b] INTR-O SOCIETATE PRIVATA, FIIND IN ACEL MOMENT ANGAJAT IN ... (vezi toată discuția)
Pierd somajul daca imi deschid pfa? linuxx linuxx Stie cineva sa imi spuna daca eu in acest moment sunt in somaj si vreau sa imi deschid un pfa voi mai primi in continuare somajul sau nu voi mai avea dreptul ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit, taxe si impozite pe o luna kingbt kingbt Bună ziua, Vreau să-mi deschid o FPA cu normă pe venit în domeniul [b]Comerţ cu casete video, DVD-uri...[/b]. 1. Îmi ajunge diploma de facultate de ... (vezi toată discuția)