avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Servicii de transport bunuri in Italia si din Italia ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Servicii de transport bunuri in Italia si din Italia in alte tari Ue cu firma romaneasca

PFA sau Firma de transport usor <3.5 tone cu sediul in Romania,ar urma sa efectuez transporturi curier express de bunuri pe teritoriul Italiei si din Italia catre alte tari membre ale Ue,beneficiarul serviciilor prestate de mine fiind o Cooperativa Firma de Transport din Italia cu sediul in Italia.As avea cateva interbari
1.Cum ar trebui sa formulez facturile in ce limba?iar in privinta TVA -ului?
2.Este necesar deschiderea unui punct de lucru in Italia?
3.Voi fi impozitat in Italia sau in Romania?
4.E nevoie de vreo licenta speciala?
5.Cum ar trebuie sa procedez? va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: crasmaruandreea , utilizator 10:05, 14 Martie 2011
Factura se intocmeste in limba romana, dar si intr-o limba straina, in functie de optiunea firmei emitente.

pasii pentru obtinere licenta de transport pentru o firma cu obiect de activitate – Transporturi rutiere de marfuri CAEN 4941:

-- Se angajeaza o persoana cu diploma de bacalaureat pe post de coordonator transport.
-- Obtine avizul de aptitudine medicala, avizul psihologic si cazierul judiciar.
-- Merge la ARR / ARTRI si depune un dosar , în vederea înscrierii la curs pt. obtinerea Certificatului de pregatire profesionala – COORDONATOR TRANSPORT (Durata cursului este de 10 zile, iar perioada de valabilitate a certificatului de pregatire este de 5 ani) care contine: copie xerox act de identitate si diploma de bacalaureat, avizul de aptitudine medicala, avizul psihologic si cazierul judiciar, contractul de munca si în original - adresa de numire din partea societatii, fisa tip de înscriere.
-- daca masina nu este înmatriculata pe firma se face contract de închiriere, între proprietarul masinii si firma si se înregistreaza la Administratia Financiara
-- se cauta un loc de parcare a masinii (garaj)- Se încheie contract de închiriere daca garajul / locul de parcare nu va apartine si contract de comodat daca va apartine.
-- se angajeaza cu cim, un sofer (sau mai multi)
-- Un sofer profesionist care efectueaza transport rutier de marfuri cu vehicule a caror masa maxima autorizata este mai mare de 3,5 tone trebuie sa obtina un atestat profesional (conform Ordin Nr. 521 din 19 martie 2007)
-- Daca nu are atestat, acesta se obtine în urma absolvirii cursurilor de pregatire si promovarii unui examen, perioada de valabilitate fiind de 5 ani – tot la ARR / ARTRI

-- DOSAR PT. OBTINEREA LICENTEI DE TRANSPORT
-- Pt. coordonator transport: copii xerox - act de identitate, diploma de bacalaureat, avizul de aptitudine medicala, avizul psihologic, cazierul judiciar, contractul de munca, certificatul de pregatire profesionala si în original - adresa de numire din partea societatii.
-- Pt. sofer: copii xerox - act de identitate, carnet de conducere corespunzator tipului de transport rutier, atestat profesional, avizul de aptitudine medicala, avizul psihologic, contractul de munca.
-- Pt. firma: certificat de înregistrare, certificat de înregistrare în scopuri de TVA, actul constitutiv (din care sa rezulte ca soc. com. are ca obiect de activitate CAEN 4941), angajament (conform art. 124, alin. (1), lit. f) din Normele privind organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora)

Licenta de transport se acorda daca societatea îndeplineste urmatoarele conditii:
1. capacitate financiara - Conditia de capacitate financiara se considera ca fiind îndeplinita numai daca operatorul de transport rutier dispune de un nivel financiar de 9.000 EURO pentru primul autovehicul rutier si 5.000 EURO pentru urmatoarele. Daca dovada de capacitate financiara se face cu bilantul, acesta trebuie legalizat.
2. onorabilitate - Conditia de onorabilitate este îndeplinita numai daca persoana desemnata:
nu a fost condamnata pentru infractiuni grave.
3. competenta profesionala - Pentru a îndeplini conditia de competenta profesionala, persoana desemnata trebuie sa fie titulara a unui certificat de pregatire profesionala, eliberat de catre autoritatea competenta.

-- Pt. masina: certificat de înmatriculare si cartea de identitate a vehiculului, talonul anexa cu inspectia tehnica valabila, asigurarea obligatorie, dovada locului de parcare, act doveditor pt masina, rovinieta, certificat de agreere a unui vehicul rutier pentru transportul marfurilor sub sigiliu vamal (daca este cazul), Certificat International de Inspectie Tehnica (ITPI), dovada de verificare a tahografului, certificat de noxe.
-- Mai completati o lista cu vehiculele detinute si utilizate si o cerere tip.
(mai multe informatii gasiti pe site-ul arr).
Avand in vedere ca eu ar urma sa fiu atat coordonator transport cat si soferul si ar urma sa efectuez transpoarte cu un singur furgon pana in 3.5 tone,eu sunt si titular de firma si sofer nu ma pot inregistra ca PFA si daca da chiar si in aceasta categorie este nevoie de licenta de transport?din cate am inteles de la dvs trebuie sa am disponibilitati financiare de 9000 de euro pt obtinerea licentei si inceperea activitatii.
Impozitul urmeaza sa l platesc in Ro?
Facturile pe care urmeaza sa le fac sunt fara TVA?
Trebuie sa mergeti la ARR sa intrbati dar eu stiu ca pentru transportul de marfuri de pana in 3.5 tone nu trebuie licenta. Daca va trebuie licenta de transport nu va speriati de cei 9000 de euro pt ca pute-ti face o asigurare de risc financiar pt valoarea asta va costa cam 1.2% din valoarea ce trebuie asigurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sami fac o firma iar eu nu stiu nimic despre asta sarb sarb buna...as vrea sami fac o firma...de transport....de curand miam adus o masina ...o dubita de afara sub 3.5to.cineva imi spunea ca pot sami fac si un \"pfa\" ... (vezi toată discuția)
As vrea sa infiintez o firma/pfa. Sebastian1529 Sebastian1529 Buna ziua, As vrea sa infiintez o firma/pfa prin care vreau sa desfasor urmatoarele activitati : - inchirirea unui microbuz pe care il detin in acte pe ... (vezi toată discuția)
Înființare firmă, alegere formă de organizare nastasecornel nastasecornel Buna ziua! impruna cu sotia dorim sa infiintam o firma si nu suntem lamuriti care ar fi forma juridica avantajoasa pt noi ( ii, pfa .asociatie familiala, srl, ... (vezi toată discuția)