avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

Buna ziua,
Am fost angajat la o firma unde la un inventar s-au descoperit minusuri de 50000 ron pe care mi le-am asumat,semnand acel inventar pt ca eu aveam in grija acele produse.#-o
In fine,mi s-a deschis un dosar penal,acum am fost chemat din nou la politie pentru a-mi spune ca dosarul se trimite la judecatorie si daca nu platesc repede dauna ma vor baga la inchisoare cel putin 10 ani.Antecedente penale nu mai am,asta fiind singurul.Mi s-a mai spus ca daca platesc acum nu ma aleg decat cu o amenda penala,atat.
Intrebarea mea este daca voi face inchisoare,cum voi mai plati aceasta dauna din moment ce nu voi avea servici?
Pot sa cad la o intelegere sa platesc transant aceasta suma?Pt ca pe acea decizie de inventar aparea mai jos undeva ca sunt de acord sa restitui suma in rate egale pe data de 15 a fiecarei luni dar nu era completat la suma.Chestia asta dureaza de mai bine de un am,cum se poate solutiona ????
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
melk1, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:06, 24 Februarie 2011
Depinde la ce fapta ati fost incadrat. Poate fi delapidare, daca v-ati insusit direct sau indirect banii sau neglijenta in servicu, daca paguba s-a produs urmare usurintei cu care ati tratat gestiunea. Da, puteti plati si in rate. Faceti o declaratie la unitatea pagubita in acest sens.
Se poate plati in rate. Recomandat este sa acoperiti prejudiciul pt a avea o circumstanta atenunanta, iar astfel veti primi o pedeapsa mai usoara.
Cel care v-a spus ca veti primi o pedeapsa de cel putin 10 ani a vrut doar sa va sperie, nu se aplica asemenea pedepse pt o astfel de suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare, neacoperirea sumei in termenul stabilit livboy livboy am facut o delapidare la o firma am recunoscut fapta dar inca nam putut plati inapoi banii am avut termen pana azi 2 02 2015 ce mi se va intampla mi se face ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau delapidare copiator copiator in ce categorie este incadrata sustragerea de bani de la societate prin cardurile altor persoane ? suma este de aproximativ 200.000 eur si care este pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Furt sau delapidare aledical aledical am un caz mai deosebit; prietenul meu a lucrat lao firma 10 ani in acest timp a sustrasa bani din incasari ajungind la o suma destul de mare acum patronii s-au ... (vezi toată discuția)