avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Ordinul 1555 din 9 septembrie 2009
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Ordinul 1555 din 9 septembrie 2009

Ordinul 1555 din 9 septembrie 2009
Cel mai recent răspuns: Mariana Dumitrescu , Avocat 11:51, 24 Februarie 2011
ORDIN nr. 1.555 din 9 septembrie 2009
privind modificarea Procedurii de repartizare de contingent societatilor comerciale cu sediul in Romania, care executa contracte de lucrari in Republica Federala Germania, aprobata prin Ordinul ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei nr. 133/2005
EMITENT: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 638 din 28 septembrie 2009
Data intrarii in vigoare : 28 septembrie 2009


Forma actualizata valabila la data de : 24 februarie 2011
Prezenta forma actualizata este valabila de la 28 septembrie 2009 pana la 24 februarie 2011


Avand in vedere:
- Hotararea Guvernului nr. 11/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, cu modificarile si completarile ulterioare;
- Hotararea Guvernului nr. 167/1991 privind aprobarea Conventiei dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federale Germania privind trimiterea de personal roman din intreprinderi cu sediul in Romania pentru a activa pe baza de contracte de lucrari, cu modificarile ulterioare,
in baza art. 12 din Hotararea Guvernului nr. 11/2009, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul muncii, familiei si protectiei sociale emite urmatorul ordin:

ART. I
Procedura de repartizare de contingent societatilor comerciale cu sediul in Romania, care executa contracte de lucrari in Republica Federala Germania, aprobata prin Ordinul ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei nr. 133/2005, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 259 din 29 martie 2005, cu modificarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. Punctul 1, partea introductiva a punctului 4, precum si punctul 6 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"1. In vederea obtinerii de contingent, societatile comerciale depun la Registratura Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca un dosar care trebuie sa indeplineasca criteriile de selectie prevazute in anexa nr. 1 si sa contina cererea privind solicitarea de contingent necesar pentru executarea contractului, al carei model este prevazut in anexa nr. 2, insotita de documentatia completa prevazuta in anexa nr. 3a), cu cel mult 60 de zile inainte de data inceperii derularii contractului.
.......................................................................
4. Directia de specialitate din cadrul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca intocmeste un referat privind dosarul depus in vederea trimiterii de personal roman, detasat din societati comerciale cu sediul in Romania, pentru a activa pe baza de contracte de lucrari, prevazut in anexa nr. 4 la procedura, numai pentru societatile comerciale care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
.......................................................................
6. Referatul prevazut la pct. 4, intocmit de directia de specialitate din cadrul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, se aproba de catre presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. In baza referatului aprobat, directia de specialitate din cadrul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca elibereaza societatii comerciale contingentul necesar pentru trimiterea de personal roman, detasat pentru a activa pe baza de contracte de lucrari in Republica Federala Germania, si returneaza originalul contractului de lucrari, precum si devizul lucrarii/lista de servicii."
2. La anexa nr. 1, punctul 8 va avea urmatorul cuprins:
"8. Societatea comerciala trebuie sa cunoasca si sa respecte regimul privind dreptul la sedere si munca."
3. La anexa nr. 3a), punctul 8 va avea urmatorul cuprins:
"8. Declaratie notariala a reprezentantului legal al societatii comerciale, din care sa rezulte:
- cunoasterea si respectarea legislatiei si a reglementarilor in domeniu (Conventia din 31 iulie 1990, incheiata intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federale Germania);
- respectarea elementelor minime legale in ceea ce priveste asigurarea medicala, asigurarea de accidente, cazarea, asigurarea mesei, asigurarea echipamentului de protectie si transportul local."
ART. II
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
ART. III
Ordinul ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei nr. 133/2005 privind aprobarea Procedurii de repartizare de contingent societatilor comerciale cu sediul in Romania, care executa contracte de lucrari in Republica Federala Germania, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 259 din 29 martie 2005, cu modificarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezentul ordin, se va republica, dandu-se textelor o noua numerotare.

p. Ministrul muncii,
familiei si protectiei sociale,
Dumitru-Nicu Cornoiu,
secretar de stat

Bucuresti, 9 septembrie 2009.
Nr. 1.555.

-----------

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa in germania 12345mc 12345mc am o firma in insolventa in Germania acum vreau sa ma angajez. Întrebarea mea este câți bani am voie sa câștig si câți bani o sa mi ia statul? Am ... (vezi toată discuția)
Contingent popanaid popanaid Buna ziua, Societatea X din Romania, in baza unui contract cu o societate din Germania, desfasoara activitate cu un numar de 25 de angajati. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Legi de protectie sociala - este adevarat ca numarul lor este de 280? teodora.nenciu teodora.nenciu Pe un post de televiziune Silviu Prigoana afirma ca sunt 280 de legi de protectie sociala. Exista vreo posibilitate de a le gasi pentru a putea afla care ... (vezi toată discuția)