avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoana luata in spatiu locativ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoana luata in spatiu locativ

Eu si sotul suntem proprietarii unui apartament in care am luat in spatiu locativ o ruda, facand-ui carte de identitate cu adresa noastra (desi eu nu am fost deacord, dar...).
As vrea sa stiu daca luarea in spatiu a acestei persoane ne poate afecta in timp cu ceva. Ce drepturi are aceasta persoana asupra imobilului...sau alte drepturi pe care le are stand aici? Cum trebuie procedat la un moment dat daca nu as mai dori sa locuiasca cu noi?
Va multumesc.
Doar ati ajutat-o sa isi faca buletin? Sau locuieste efectiv in imobil?
In prima varianta nu va afecteaza cu nimic.
Daca si locuieste in imobil, cand veti dori sa o dati afara si nu va pleca amiabil, trebuie sa o dati in judecata pt evacuare. De asemenea nu ati precizat actul prin care ati luat-o in spatiu, daca este inchiriere sau comodat, pana la expirarea acestora tot prin instanta se va solicita rezilierea.
nu are vreun drept asupra imobilului si nici nu va avea, etolerata in proprietatea dvs.
cand veti dori sa plece, daca ruda se opune, va veti adresa instantei pt evacuare
Multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor. Nu locuieste cu noi, doar avea nevoie sa i-si faca buletin (carte de identitate). Drept pentru care am fost la Politie pentru a declara ca o primim in spatiu pentru a-si putea face acest act. Si eram ingrijorata daca ajutand-o astfel am putea avea eventuale neplaceri pe viitor.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
nectarya, utilizator
Atunci puteti sta linistita. Nu veti avea probleme. Mai mult decat primirea corespondentei persoanei respective sau in caz ca savarseste o fapta penala, sa fie cautata la adresa dvs., nu se va intampla.
Ati facut un gest crestinesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu - riscuri, consecinte noidoi noidoi Buna ziua. As dori, daca se poate, sa ma ajutati cu niste raspunsuri. In cazul in care cineva isi face buletin pe o adresa a mea (deci, iau acea persoana in ... (vezi toată discuția)
Alungare concubin potcoava67 potcoava67 Locuieste in casa mea de peste 10 ani si are buletnul facut de mine acolo tot de peste 10 ani si vreau sa stiu cum pot proceda sa-l fac sa paraseasca spatiul ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă cu buletinul, dacă sunt scoasă din spatiu fara să știu? ContSters496543 ContSters496543 Bună ziua, am o foarte mare nevoie de un răspuns corect.Sunt luată în spațiu de către o persoană care sunt vecină cu sora lui.Problema este că eu ... (vezi toată discuția)