avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune mostenire

Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti cum pot deschide actiunea de succesiune a mostenirii,mentionez ca parintii mei au decedat in anul 2010,mama in luna iulie iar tata in luna decembrie.Fratii mei,3 la numar, nu au bani sa contribuie la dezbaterea succesiunii, din aceasta cauza nu am putut deschide actiunea in termenul de 6 luni de la decesul tatalui,ce pot face in temeiul legii ca sa pot deschide succesiunea singura?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: viorica scutaru , utilizator 13:17, 24 Februarie 2011
Singura puteti initia procedura dezbaterii succesiunii, fie la notar ( daca toti 3 va intelegeti amiabil) fie in instanta, dar de participat, trebuie sa participati toti 3. Fratii pot renunta la succesiune daca doresc si sa ramaneti singura mostenitoare.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)
Desbatere mostenire Stuparul Stuparul Am aflat acum de curand ca s`a facut dezbaterea mostenirii la casa parinteasca dupa decesul parintilor.Noi in familie am fost 3 frati. Unul a decedat ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)