avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua.
Sper ca cineva imi poate da un sfat legat de o succesiune pe care dorim s-o deschidem. Inca nu stiu care procedura s-o aleg: instanta sa u notar.
Bunicul meu a murit acum 21 de ani, bunica de 4 ani. Cei doi erau proprietarii unei case. Au avut trei copii. Unu din copii a murit anul trecut si pana atunci a locuit la aceea casa. Deci au ramas cei 2 frati, care sunt de acord cu succesiune. Intrebarea mea este daca stiti cumva care ar fi taxele pentru aceasta procedura, si care procedura ar fi mai ieftina. Am inteles ca dupa cei 21 de ani ar trebui platit mai mult, dar habr n-am cum se calculeaza.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:03, 24 Februarie 2011
Fratele care a decedat avea copii? daca da, vin si ei la mostenire.
In instanta ar fi mai ieftin, pt ca puteti depune tranzactie la primul termen si va recuperati taxa de timbru.
Daca au trecut 2 ani de la deschiderea succesiunii ( data decesului) platiti si impozit. Ambii bunici au decedat de mai mult timp, deci platiti sigur si impozit, 1%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune, costuri - notar vs. instanta livisa livisa Bun ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca dezbaterea succesiunii e mai ieftina in instanta sau la notar, conform noului cod civil, avand in vedere situatia ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin notar sau instanta minuiza minuiza Buna ziua. In anul 2005 bunicul meu a murit. Mama mea vrea sa deschida succesiunea, intrucat ea a ramas sa aiba grija de casa si de pamant, ea a platit ... (vezi toată discuția)
Succesiune dubla Eugen F. Eugen F. Buna ziua. Tatal a decedat in urma cu 6 luni si a lasat in urma sa un apartament, coproprietate cu mama (care locuieste singura si de care a divortat in urma ... (vezi toată discuția)