avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sold negativ in registrul de incasari plati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sold negativ in registrul de incasari plati

Buna ziua,

Sunt PFA neplatitoare de TVA si voiam sa stiu ce fac cu sold negativ din primele luni de activitate, in care, bineinteles ca am avut mai mult cheltuieli decat incasari. Se poate trece sold negativ in Registrul de incasari-plati? Cum se rezolva situatia, pentru ca eu stiam ca nu ai voie sa ai sold negativ la sf. zilei?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ardei2011 , utilizator 16:15, 13 Ianuarie 2013
Faceti confuzie intre Registru de casa si Registru incasari si plati.
Deci in Registrul de incasari si plati soldul poate fi negativ?
Diferenta dintre incasari si plati se face la sfarsitul anului si rezulta profit sau pierdere, nu sold negativ.
Multumesc mult. Imi cer scuze ca am insistat, insa eu stiam (tot de la un contabil autorizat) ca cele doua sunt acelasi lucru, de aceea eram nelamurita. Plus ca mai citisem si ca totalul se face in fiecare luna, etc.
Buna ziua si La multi ani!

Soldul negativ din RIP se prescrie in anul urmator?

Cum ati procedat pana la urma?

Alte discuții în legătură

Int.ind. cum inregistrez sumele platite pentru achizitia de marfuri? LLAAVVIINNIIAA LLAAVVIINNIIAA Bun gasit! Am deschis la 1 iunie o Intreprindere Individuala. Va rog mult, ajutor pentru urmatoarele situatii: 1. Cum (si unde?) inregistrez sumele platite ... (vezi toată discuția)
Registre pfa bubuleanu bubuleanu Am o nelamurire in privinta registrelor. Daca la inceputurile activitatii am fost la adm. fin. si am inregistrat toate acele registre care sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Activitate taxi fionut fionut Buna seara! Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu regitrele incasari si plati si inventar sant in sistem real si inca nu am completat pt anul 2011 ... (vezi toată discuția)