avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... activitate taxi
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

activitate taxi

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu regitrele incasari si plati si inventar
sant in sistem real si inca nu am completat pt anul 2011 aceste registre
la finele paginii scrie de reportat si pe cealalta total ce trebuie facut?
In dreptul rubricii de reportat trebuie sa am suma totala de pe colana incasari si respectiv cheltuieli si trebuie sa fac diferenta sau le trec asa cum imi iese din calcul spre exemplu?Nu inteleg ce trebuie trecut de reportat ce sume si la rubrica total
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 17:08, 16 Februarie 2012
pai la rubrica incasari treceti incasarile iar la plati ,cheltuielile pe care le-ati facut in interesul meseriei.La finalul paginii faceti adunarea pe fiecare coloana atat la incasari cat si la plati iar sumele rezultate le treceti corespunzator fiecarei rubrici pe pagina urmatoare.
Treci in rubrica incasari toate chitantele emise catre clienti in ordinea datei in care au fost emise, iar la rubrica plati toate chitantele si facturile pe care le-ai primit in momentul in care ai facut plati, dar si acestea in ordinea datelor in care au fost facut platile. La sfarsitul fiecarei zile se aduna rubrica de incasari pe coloana si rubrica de plati pe alta coloana. Diferenta dintre cele doua reprezinta SOLDUL, adica: INCASARI - PLATI = SOLD.
ATENTIE!!! Platile nu pot fii mai mari decat incasarile decat daca ai imprumutat firma!!!
@fionut: A reporta, inseamna a trece totalurile de pe o pagina, pe urmatoarea.
Totalurile le obtineti asa cum v-a sfatuit ladyblue71, cu mentiunea ( daca mai era nevoie) ca aceste sume trebuiesc trecute in ordinea datelor la care au fost efectuate.
NU trebuie sa faceti diferenta la sfarsitul zilei, acest procedeu ( din care rezulta sold) este valabil doar la partida dubla (cazul societatilor comerciale) , nu este cazul la dvs.
Totalul se face doar la sfarsitul anului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare rjip Popu Popu Buna seara, sunt PFA la norma de venit, completez doar partea de incasari din RJIP, am inteles ca trebuie trecute toate facturile emise / incasate in ordine ... (vezi toată discuția)
Registre pfa bubuleanu bubuleanu Am o nelamurire in privinta registrelor. Daca la inceputurile activitatii am fost la adm. fin. si am inregistrat toate acele registre care sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal de incasari si plati antispam antispam Buna ziua, Deoarece urmeaza sa radiez PFA-ul pe care il am, trebuie sa completez RJ de incasari si plati. Imi puteti va rog spune, referitor la completarea ... (vezi toată discuția)