Salutare, am patit-o anul trecut in luna octombrie la o petrecere intr-un loc public. Ma pregateam de plecare impreuna cu prietenul meu(stateam in zona barului), cand apare un tip la bustul gol. Ne uitam insistent la el, tipul vine la noi ne intreaba daca avem vreo problema, prietenul meu zice ca nu, eu zic ca da. Primesc un pumn in figura( tot ce-mi mai aduc aminte); ma aleg cu o fractura infundata a osului fruntii, spitalizare de 30 si ceva de zile, operatie. Am fost la INML, am solicitat expertiza medicala, am facut plangere la politie si acum astept.
As dori un sfat in legatura cu ce ar trebui sa fac pentru ca nu vreau sa-l las sa scape, bani de avocat nu prea am dupa toata incursiunea din spital... Pot solicita un avocat din oficiu? sau ar trebui sa las politia sa-si faca treaba?
Nu stiu ce am de facut, tot acest proces de interogare a martorilor, analiza a datelor s.a.m.d. este foarte lent. Orice sfat e binevenit
termenul legal de finalizare a cerectarilor penale este de 6 luni de la data depunerii plangerii penale;in cazul in care se va considera necesar si efectuarea de expertize,termenul se poate proroga pe 1-2 ani.
ar fi indicat sa va luati un avocat;acesta cu siguranta va identifica mijloace de impulsionare a anchetei.
un avocat din oficiu...este chiar ultima varianta pe care v-o indic.
ca idee;daca v-as chema sa imi sapati gratis fundatia la casa,a-ti da curs solicitarii?
Inteleg, dar care este rolul avocatului din oficiu atunci? imi permit sa va intreb. Daca statul ar fi angajatorul meu si domeniul meu de activitate ar fi sapatul fundatiilor cu siguranta ca as da curs solicitarii dvs; oricum va multumesc pentru raspunsul dvs
Rolul avocatului din oficiu este de a va apara si indruma, unii sunt mai motivati de aceasta profesie altii mai putin, nu trebuie sa generalizam.
Faceti plangere penala in termen de 2 luni, iar daca se va pune in miscare actiunea penala si dosarul va ajunge in instanta (cel mai probabil) va puteti constitui parte civila si sa va recuperati si banii dati avocatului. Pastrati-va, de asemenea, toata chitantele si bonurile care sa dovedeasca restul cheltuielilor cu spitalizarea etc.
Referitor la partea cu cheltuielile de spitalizare, sa stiti ca medicii nu dau chitanta :)
Prin plangere penala va referiti la plangerea facuta la politie banuiesc, pe care am facut-o, partea pe care nu o inteleg e aceea cu constituirea partii civile. Cum se procedeaza? Doar dupa stabilirea verdictului de catre politie? sau?
Domnule George Bogdan, trebuie sa mergeti la IML si sa scoateti certificat medico-legal, iar acest institut isi justifica toate cheltuielile, doar nu va duceti la medicul de familie ca nu aceasta e procedura.
Si orice ban dat pt ingrijiri medicale trebuie justificat printr-un bon fiscal sau orice altceva. Acum daca cineva "baga" banii in buzunarul unui medic(cum se procedeaza pe la noi), fara nicio justificare, acesti bani nu pot fi ceruti deoarece constituie mita (dare, luare, primire de foloase necuvenite). Nu puteti spune ca daca sunteti internat in spital nu primiti nicio chitanta, factura sau orice altceva pt cheltuielile dumnoavoastra.
Parte civila va constituiti in timpul urmaririi penale, specificati in declaratii ca doriti acest lucru si specificati asta si in fata instantei pana la citirea actului de sesizare.
Agresiune!!
gigione01
Buna yiua!
Fratele meu a fost agresat de un cetatean si acum se afla internat la sectia de neurochirurgie ,intr-o clinica,cu diagnosticul pus imediat la ... (vezi toată discuția)