avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dosar dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dosar dauna

In aprilie 2010 pe timp de noapte ,am fost implicata intr-un accident de circulatie ,vinovat fiind de producerea accidentului un animal(cal), care mi-a aparut brusc in fata ,intentionand sa traverseze drumul european ,eu incercand sa-l evit am derapat si m-am rasturnat. In urma accidentului masina mi-a fost avariata ,iar reparatiile efectuate au fost suportate de mine. Precizez,ca in urma investigatiilor nu s-a descoperit cine este propietarul animalului.
In acest caz ,pot beneficia de recuperarea daunelor suferite?? Impotriva carei institutii sa ma indrept,pentru despagubiri?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:29, 26 Februarie 2011
pe linga discutia privind dovada faptului ca (i) nu exista si culpa dvs referitor in special la viteza cu care circulati; (ii) un animal este cauza accidentului si nu neindeminarea dvs sau neadaptarea vitezei la conditiile de drum depine de animal.

era un animal salbatic de pe un fond de vinatoare (aflat in gestiunea unei asociatii de vinatoare sau a Romsilva) sau un animal domestic (care are un proprietar)? cum faceti dovada ce tip de animal a fost?

pe de alta parte, nici Fondul de protectie a victimelor strazii nu este competent a va despagubi deoarece el despagubeste doar vatamari corporale si decese provocate pe teritoriul României, de autori neidentificaţi ori de vehicule neasigurate care au locul obişnuit de staţionare în România sau UE, deci nu si ptr daune materiale provocate de alte cauze decit cele mentionate.
@costache calul nu era un animal salbatic desi nu vad cum poate dovedi ca a fost un amial(acolo si atunci) atata timp cat nu rezulta ca ar exista si un les.:(

In privinta FPVS, nu cred ca putea intra in discutie, nefiind mentionat.
@giagermanos : Poate ne dati niste detalii privind investigatiile, cine le-a facut si urmare carei solicitari.
nu am vazut ca a mentionat ca era un cal #-o

insa restul problemelor privind probatiunea circumstantelor reale si personale ramin valabile
Avand in vedere data la care s-a produs evenimentul si lipsa proprietarului animalului care v-a provocat accidentul va fi foarte greu sa mai gasiti acum urme si martori mai ales, care sa recunoasca animalul undeva in curtea vreunui satean de pe raza localitatii unde a avut loc accidentul. Daca v-ati adresat atunci politiei celei mai apropiate atunci vedeti ce rezultat au avut cercetarile lor si daca le-au efectuat.
din pacate, nu aveti de la cine recupera paguba si , sa presupunem ca proprietarul calului ar fi gasit, ar urma un proces, sa zicem ca ati castiga si mai apoi, ar urma executarea, unde executorul ar vedea o familie amarata, fara nimic.......asa cum sunt, din pacate, multe familii de tarani, la ora actuala.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri de protectie a victimelor strazii - accident cu un animal salbatic Catalinpletea Catalinpletea Buna dimineata cred ca e cel mai bn la ora asta in fine nu mai conteaza buna sa fie. AM AUZIT DE CURAND de aceste fonduri si vreau sa ma documentez am avut ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna iar cel ce m a acroșat nu avea asigurare obligatorie MLY 1 MLY 1 Bună ziua,mă ajutați și pe mine cu o problema?Mai exact in urma cu un an am avut un accident rutier,mă deplasam spre casa iar pe partea mea de mers urma o ... (vezi toată discuția)