avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reclamantul are obligatia sa se prezinte la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reclamantul are obligatia sa se prezinte la judecatorie?

In calitate de reclamant intr-un proces civil de anulare a unui act,am obligatia sa ma prezint personal la judecatorie la termenul din citatie sau pot sa trimit prin posta declaratia de care au nevoie paratii in instanta? Locuiesc in alt oras si mi-ar fi mai usor sa trimit declaratia prin posta.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters191229 , utilizator 15:42, 24 Februarie 2011
Puteti trimite inscrisurile prin corespondenta si puteti solicita ca in baza art 242 Cod Procedura Civila judecata sa se desfasoare si in lipsa dvs
Este adevarat ca art.242 cpc ,justifica judecata si in lipsa, dar ma intreb , oare nu e in interesul d-voastra sa va prezentati, macar o data, la un termen?
Cheltuielile se scad prin cerere cheltuieli de judecata.Asa ca fiti cu bagare de seama la dreptul procedural pe care il aveti si pe care il invocati.:P:P:P:P
va multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea cauzei în lipsã popflorincozmin popflorincozmin buna ziua sunt parte intr-un proces civil(reclamant) si doresc sa stiu daca se poate cere judecarea cauzei si in lipsa mea. (vezi toată discuția)
Judecarea cauzei în lipsã potrivit ncpc credite credite Dupa noul cod de procedura civila se mai poate solicita judecarea in lipsa? Care este temeiul legal? In vechiul cod se facea conform art.242, acum? (vezi toată discuția)
Suspendare proces? leusan leusan Poate cere o persoana, reclamnat , suspendare procesului in bazaart 155^1 daca pe parcursul infatisarilor nu a putut face dovada calitaii sale procesuale si ... (vezi toată discuția)