avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... RECUPERARE AVANS CONSTRUCTIE LOCUINTA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

RECUPERARE AVANS CONSTRUCTIE LOCUINTA

bun gasit
apelez la dumneavoastra in speranta de a gasi o rezolvare situatiei deloc roze in care ne aflam.
pe scurt, am avansat o suma destul de mare in urma incheierii unui antecontract de construire locuinta dar ulterior semnarii am fost acceptati la ANL.
am notificat firma constructoare conform termenilor contractuali despre intentia de reziliere si am mers impreuna din nou la notar pt a face acordul de reziliere conditionat de returnarea sumei respective.
cu toate acestea, nu au respectat termenul de plata si le-am facut o somatie la conciliere prin intermediul unui amic avocat la care au raspuns si au recunoscut datoria si iar si-au luat angajamentul de a achita suma in termen de 15 zile, dar iar nu au respectat.
care credeti ca ar fi solutia cea mai rapida pentru a reusi sa recuperam acei bani?
problema cea mai mare este ca ne bazam pe acei bani pentru a putea da avansul la creditul pentru ANL si ar insemna sa pierdem totul daca nu reusim destul de repede sa ne recuperam banii.

va multumesc mult si astept orice sugestie.
Cel mai recent răspuns: Darius Bobic , Avocat 16:43, 23 Mai 2008
acum trebuie sa ii actionati in judecata, va spune amicul dvs. avocat cum se formuleaza o cerere, cat trebuie sa achitati taxa de timbru, etc.
nu are rost sa mai asteptati.
poate cineva sa ne spuna care ar fi teoretic onorariul corect pentru un avocat pentru a ne reprezenta in problema de mai sus?
si cum este cel mai corect: sa se stabileasca o suma per etapa procesuala sau una pentru toate etapele pana la rezolvare, cu un eventual procent ca si prima de succes?
cheltuielile suplimentare legate de eventuale deplasari se achita oricum separat.

va multumesc
Si stabilirea onorariului este in functie de valoarea pretentiilor. Eu spre exemplu practic un onorariu procentual variabil in functie de valoarea litigiului . Dar si acest mod de calcul variaza de la avocat la avocat. Daca spuneti cat este valoarea pe care o pretindeti si o adresa de e-mail o sa pot sa va trimit pe e-mail informativ un onorariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce forma de plata pentru avocat? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, As dori sa stiu ce forme de plata se folosesc in zilele noastre pentru avocati, onorariu. Nu mai doresc sa platesc in avans desi multi cer asa. ... (vezi toată discuția)
Comisionul executorului judecatoresc ? catalinrw catalinrw am ramas restant la plata si banca a inceput procesul de executare silita in cadrul bancii am redactat un nangajament de plata la care nu am primit raspuns ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans ruxamail ruxamail Buna ziua, Iata situatia cu care ne confruntam. In calitate de persoana fizica am angajat cu contract o firma de constructii care sa execute o lucrare in ... (vezi toată discuția)