avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Declaratia D112 Atentionari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Declaratia D112 Atentionari

Buna ziua. Am trimis declaratia D112 si am primit mesajul ca nu exista erori de validare, dar am primit un mesaj de atentionare care suna cam asa:
Campul cnp_asig din sectiunea asigurati nu figureaza in baza de date pentru asiguratul cu id asigurat 67.
Am verificat si am constatat ca este vorba de o persoana din Rep Moldova cu cetatenie romana care are cnp-ul atribuit de Romania, adica cel cu 1xxxxxxxxxxx.
CNP-ul este introdus corect.
S-a lovit cineva de mesajul asta? Eu consider ca am trimis declaratia si ca mesajul este de ordin tehnic, dar nu prea stiu ce sa fac mai departe.
Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: noiembriesm , utilizator 16:26, 25 Februarie 2011
Buna seara.Acelasi mesaj l-am primit si eu dupa ce am depus declaratia 112.
Cei de la Adminisrtatia Financiara mi-au spus ca este cetatean strain , are o codificare diferita a CNP-ului, fata de cetatenii romani si este necesara introducerea permisului de rezidenta in baza de date a ANAF-ului. Zis si facut: am dus o copie dupa permisul de rezidenta la cei de la Persoane Fizice, au introdus-o in baza lor de date si am revenit cu o declaratie 112 "Rectificativa" (dupa cateva ore), cu aceleasi date. Din pacate aceeasi atentionare. Pana la urma mi s-a spus de la cei de la Prelucrarea Automata a Datelor ca este o problema pe tara cu cetatenii straini din cauza codifiicarii CNP-ului si sa mai astept cateva zile pana se pune la punct baza de date cu straini. Declaratia neavand erori de validare se considera depusa.
Multumesc frumos pentru raspuns. O zi buna.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
noiembriesm, utilizator
am urmatorul mesaj de atentionare :
Atentionari:
Creanta 06 -Contributia de accidente de munca datorata de angajator diferita de suma calculata (nu se incadreaza nici in marja +/- 5)
Societatea are 3 salariati dintre care unul in concediu crestere copil. Acesta figureaza cu ore suspendate in luna. La sectiunea B datele care apar in declaratie sunt:
-nr.de asigurati somaj 3
-nr.de asigurati concedii si indemnizatii 2
-nr.de asigurati pentru care angajatorul datoreaza CAS 2
Care ar fi explicatia acestui mesaj? Multumesc !
Nu cred ca are legatura cu persoana care are cim suspendat, mai degraba cred ca are legatura cu procentul asociat contributiei (legea 346/2002). Verifica, te rog, daca contributia se calculeaza in functie de clasa de risc (codul caen).
caen 4711, coeficient risc 0,168, fond salarii 1608 lei rezulta 2,701 lei Contributia de accidente de munca datorata de angajator care se rotunjeste la 3. Asa apare in declaratie, deci calculul este corect. Caut si eu explicatia dar ...:hm: Multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Declaratia 112 beatrice culda beatrice culda Buna ziua, Pe recipisa de validare ati primit mesaje de genul: \" asigurat ( 76) atentionare regula S4: CNP-ul nu a fost gasit in baza de date a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o societate cu sediul in romania a angajat un cetatean ... negrila_adela negrila_adela Buna ziua, o societate cu sediul in Romania a angajat un cetatean din republica Moldova cu un contract determinat de 9 luni , apoi s-a pregatit pentru serviciu ... (vezi toată discuția)
Atentionare in recipisa d112: dana erdei dana erdei Buna ziua, Va rog aveti amabilitatea de a imi raspundela urmatoarea problema: in recipisa de informare ca declaratia D112 a fost \"validata\", insa apare ... (vezi toată discuția)