avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Mai am o intrebare pentru cine ma poate ajuta.Intr-un salon de infrumusetare nu se poate lucra conform CM adica 40 de ore pe saptamana,de aceea noi lucram 33 de ore pe saptamana. Intrebarea mea este daca avem dreptul la concediu de odihna si daca,da,la cate zile pe an avem dreptul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 24 Februarie 2011
cel putin 21 de zile; depinde ce scrie in CIM-ul dvs.
zilele de CO sunt negociate cu angajatorul , minim 20 zile .
nu stiu cum procedeaza angajatorul dvs.referitor la programul de lucru .
corect ar fi sa aveti CMC cu timp partial si sa beneficiati de CO proportional cu timpul lucrat.
abuburuzza a scris:

Mai am o intrebare pentru cine ma poate ajuta.Intr-un salon de infrumusetare nu se poate lucra conform CM adica 40 de ore pe saptamana,de aceea noi lucram 33 de ore pe saptamana. Intrebarea mea este daca avem dreptul la concediu de odihna si daca,da,la cate zile pe an avem dreptul?

Ca si zile o sa aveti dreptul la minim 21, dar ca bani in functie de veniturile primite pentru munca efectiv prestata.
Minim 20 de zile lucratoare este durata concediului de odihna... Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pentru c.i.m. cu durata 8 ore / luna trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Urmeaza sa incheiem un c.i.m. cu durata de 8 ore / luna. Practic angajatul va lucra o zi pe luna. In acest caz, de cate zile de concediu pe an ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)