Avem urmatoarea situatie:cistigi un proces civil( fond,apel,recurs),ajungi la executare silita,se emite somatie, debitorul obtine suspendarea executarii; creditorul cistiga atit contestatia la executare cit si recursul merge din nou la executor, acesta in loc sa treaca direct la executare(punere in posesie a unui teren si demolarea casei construita abuziv pe acesta ) continuind executarea inceputa cu un an inainte, emite o noua somatie de 10 zile dind astfel posibilitatea debitorului sa depuna o noua contestatie si cerere de suspendare identice cu cele depuse dupa prima somatie ,oprind din nou executarea.Cum poate reactiona creditorul in acest caz pt. ca in acest fel executarea nu va avea loc niciodata?Cum poate fi sanctionat debitorul pt. rea credinta atunci cind depune din nou aceasi contestatie si cum poate fi sanctionat executorul pt ca in loc sa continuie o executare dupa ridicarea suspendarii el oreia practic de la inceput prin emiterea unei noi somatii?Ca sa fiu mai explicit: executorul a fost destul de abil(a se intelege lipsit de scrupule) incit sa nu refuze executarea: a solicitat creditorului sa-i adreseze o cerere de staruinta(ceea ce evident nu este totuna cu cererea de executare) dupa care a emis amintita somatie de 10 zile stiind ca debitorul are in acest fel posibilitatea de a face o noua contestatie si de a tergiversa executarea inca o lunga perioada de timp.
Conform dispozitiilor art. 53 din Legea nr. 188/2000, "refuzul executorului judecatoresc de a îndeplini un act sau de a efectua o executare silita se motiveaza, daca partile staruie în cererea de îndeplinire a actului, în termen de cel mult 5 zile de la data refuzului".
Va putetia dresa cu o sesizare Consiliul de disciplina al Camerei Executorilor Judecatoresti din care face parte executorul respectiv.
Debitorul oricum poate face contestatie ca i-a dat 5 zile - 10 zile...tot poate face din prima zi....
Tergiversarea e la debitor. Vezi ca e undeva un articol pt amenda pt cei care contesta cu rea credinta actele in cadrul procedurii de executare silita
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
mary6
Buna Ziua. Art. 1517 din NCCiv -Neexecutarea imputabila creditorului- isi are aplicabilitate si in executarea silita , in conditiile care creditorul nu ... (vezi toată discuția)