buna ziua!
am citit de curand un articol intr-un ziar local din care am inteles ca persoanele pana in 26 de ani carora li s-ar cuveni pensie de urmas si care realizeaza venituri dintr- activitate profesionala asigurata, pot face o cerere de reluare in plata daca aceasta a fost sistata.
in speta..am luat pensie de urmas pana la terminarea facultatii, dupa care m-am angajat si nu am mai primit pensie, insa m-am inscris la masterat, pe care l-am si terminat in 2010, inainte de a implini 26 de ani.
in momentul de fata, pot face cerere sa imi primesc retroactiv acest drept?
nu se face precizarea in articol la cuantumul venitului inregistrat din activitatea profesionala.
Multumesc anticipat!
Nu aveti cum sa faceti cerere retroactiv ... legea se aplica numai pentru viitor, nu retroactiveaza.
Este vorba despre art.118 din Legea nr.263/2010 care nu mai prevede niciun prag maxim pana la care se poate cumula pensia de urmas cu veniturile pentru copii.
Pensie de urmas
mereswine
Buna ziua!
Ma numesc __________ si in urma absolvirii Academiei de Politie am fost incadrat in Politie (din august 2010). Actualmente sunt si studentul unei ... (vezi toată discuția)