avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas cumulata cu alte venituri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas cumulata cu alte venituri

buna ziua!
am citit de curand un articol intr-un ziar local din care am inteles ca persoanele pana in 26 de ani carora li s-ar cuveni pensie de urmas si care realizeaza venituri dintr- activitate profesionala asigurata, pot face o cerere de reluare in plata daca aceasta a fost sistata.
in speta..am luat pensie de urmas pana la terminarea facultatii, dupa care m-am angajat si nu am mai primit pensie, insa m-am inscris la masterat, pe care l-am si terminat in 2010, inainte de a implini 26 de ani.
in momentul de fata, pot face cerere sa imi primesc retroactiv acest drept?
nu se face precizarea in articol la cuantumul venitului inregistrat din activitatea profesionala.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 24 Februarie 2011
Nu aveti cum sa faceti cerere retroactiv ... legea se aplica numai pentru viitor, nu retroactiveaza.
Este vorba despre art.118 din Legea nr.263/2010 care nu mai prevede niciun prag maxim pana la care se poate cumula pensia de urmas cu veniturile pentru copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas costingabriel costingabriel se poate cumula pensia de urmas cu venitul obtinut din salariu in cazul copilului care urmeaza o facultate pana la 26 de ani si e si salariat? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas+salariu Amelia-Mihaela Amelia-Mihaela Buna ziua...sunt studenta anul II la o facultate privata din Bucuresti si primesc pensie de urmas din 2008 si acum as dori sa ma angajez...Am citit in mai ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas mereswine mereswine Buna ziua! Ma numesc __________ si in urma absolvirii Academiei de Politie am fost incadrat in Politie (din august 2010). Actualmente sunt si studentul unei ... (vezi toată discuția)