Buna ziua!Lucrez la o firma care are sediul central in alta localitate decat cea in care activez eu.De fiecare data,cand am nevoie de vreo adeverinta de orice fel trebuie sa astept si cate o luna sau doua.Acum am nevoie de adev pt medicul de familie si nu pot astepta atat.Ce pot face,sa grabesc putin lucrurile,dar fara a-mi crea probleme la locul de munca?Multumesc anticipat!
adeverinta trebuie eliberata in asa fel in cat sa satisfaca sau sa duca sa rezolvarea preblemei prentru care este eliberata, nu exista un termen satbilit. daca nu rezolvati preblema din cauza adeverintei, in situatia in care sunteti prejudiciat puteti cere daune interese angajatorului. Dumneavoastra aveti dreptul la eliberarea adeverintei conform principiilor dreptului muncii. atentie nu puteti exercita abuziv acest drept , adica sa cereti adeverinta asa....... tot timpul. in continutul adeverintei se mentioneaza intodeauna la ce foloseste.
Intotdeauna adev au fost trimise prin mail,dar probabil din nepasare dureaza atat.Am avut colegi care nu au beneficiat de concedii medicale pt ca nu au primit adev si au stat acasa doar din bunavointa sefului(fara a se comunica situatia mai "sus"),dar nu mi se pare in regula pt ca altcineva a muncit suplimentar ca sa acopere lipsa celui bolnav.
Atunci pot spune ca este o bataie de joc din partea angajatorului daca dureaza atat de mult, mai ales ca se trimit pe mail.
Eu va recomand sa trimiteti un mail la conducerea unitatii in care expuneti problema.