avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces - factura telefonie fixa neachitata - Ajutor!!!!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces - factura telefonie fixa neachitata - Ajutor!!!!

:sorry:Buna seara/ziua!!!
Am o mare problema cu firma de recuperari [EDITAT] pentru o datorie neachitata la [FURNIZOR].
Problema sta cam asa:
In data de 14-11-2007 am semnat un contract cu firma [FURNIZOR] pentru internet. Serviciul de telefonie am fost obligat sa-l accept ca un compromis, cele doua furnizanduse doar impreuna. Inca de la inceput am avut probleme cu functionarea internetului deoarece nu eveam semnal si se deconecta foarte des.
Dupa multe reclamatii si telefoane, firma a acceptat in data de 14-04-2008 sa rezilieze contractul la internet (prin notificare scrisa cei de la [FURNIZOR] si-au recunoscut vinovatia si au inchis contractul) dar nu si cel la telefonie. Cu aceiasi data eu nu am mai platit nici o factura la telefonie, din cele care au continuat sa curga.
Intr-un final, in data de 14 -07-2008, am primit o ultima factura in care aveam de plata un sold precedent de 91RON dar si AJUSTARI de 368RON.
Prin AJUSTARI inteleg acum ca se refereau la contravaloarea echipamenteleor primite (Telefon si Modem), care nu mi-au fost cerute niciodata si pe care mi le-au adus ei acasa la instalare.
Suma de plata a ajuns acum la 521Ron iar firma [EDITAT] m-a dat in judecata si am primul termen in data de 15 martie.
Intrebarea pe care doresc sa v-o adresez este:
Ce trebuie sa fac pentru ai face pe cei de la [EDITAT] sa inteleaga ce echipamentele pe care le-am primit le pot inapoia pentru ca le-am pastrat in cutiiile originale si ca nu doresc sa le platesc doar pentru ca [FURNIZOR] nu mi le-a cerut?

Va multumesc anticipat! :((
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Credeti ca ar trebui sa achit suma datorata, integral si sa inchid tot circul asta?
Stiti cum sta treaba?
Contractul era unul comercial .Iar creditorii sunt aparati prin multe drepturi, Debitorii prin obligatii, pe care si le asuma.
Intr-un contract nu conteaza natura contractului, clauzele, ci cel mai important este termenul de scadenta.
Nerespectarea sa atrage consecinte.
Cel mai bine este sa platiti cei 521 lei pana la termenul stabilit de instanta pentru infatisare. Oricum veti pierde si atunci veti fi obligat sa platiti si cheltuieli de judecata in favoarea [RECUPERATOR], dar si daune in favoarea [CREDITOR].
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Am de gand ca pana la proces sa achit doar o parte din suma (mai putin contravaloarea echipamenteleor) As rezolva ceva ??
Timp de 5 luni am platit factura de factura fara sa beneficiez de serciciile platite (internetul nu functioana din vina romtelecomului) acum ma pune sa platesc un telefon fix si un modem pe care nu le-am folosit niciodata si care de 3 ani stau in debara. De ce sa nu sepoata face nimic? In ce lume traim?
Oare o plangere la OPC m-ar ajuta?
Ar trebui sa vb cu un avocat pentru primul termen de judecata?
nu e prescrisa. daca tot v-au dat in judecata, mergeti la termen si aparati-va. nu strica sa consultati un avocat inainte.
daca ati folosit telefonul, trebuie sa platiti . incercati sa aflati ce reprezinta acei 368 lei

Alte discuții în legătură

Reziliere contract servicii romtelecom Corina40 Corina40 Am fost posesoarea unui contract de furnizare servicii de telefonie, televiziune si internet cu Romtelecom. Am solicitat rezilierea contractului renuntand ... (vezi toată discuția)
Primire factura restanta la 5 luni de la rezilierea contractului scarmen scarmen Buna ziua, In luna octombrie 2012 am reziliat contractul cu Romtelecom si la inchiderea lui nu am fost informata ca ar exista debite restante. In luna ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom Tetra Tetra Buna ziua, In aprilie 2008 am incheiat un contract cu Romtelecom pentru telefon si internet. Anul acesta in aprilie am cerut rezilierea contractului deoarece ... (vezi toată discuția)