avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pentru sot supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pentru sot supravietuitor

Buna seara.
Tatal meu a murit de curand, intrebarea mea este:
mama nu are servici, poate beneficia de pensie de urmas de pe urma tatalui meu, si pot beneficia de ajutor de inmormantare de la stat, daca am primit ajutor de la firma la care lucra.
Va multumesc respectuos.
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 21:39, 24 Februarie 2011
Mama poate beneficia de pensia de urmas, daca au fost casatoriti mai mult de15 ani, la implinirea varstei standard de pensionaresi daca tata era pensionar sau indeplinea conditiile legale de pensionare. Sa mearga la casa de pensii. Si de ajutor de inmormantare se poate beneficia, tot de la casa de pensii, daca era pensionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas si ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor georgeta37 georgeta37 Buna ! Am si eu o intrebare . Mama mea este pensionata de 7 ani si are o pensie de 360 ron . Este vaduva de 12 ani dar nu beneficiaza de niciun ajutor deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor marinica73 marinica73 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema, doresc sa stiu daca soacra mea in varsta de 56 de ani poate beneficia de pensie de urmas in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor mlm76 mlm76 tatal meu a decedat in 2000. acum ar fi implinit pe 31.07 65 de ani mama mea a implinit virsta de 57 ani poate beneficia de pensia de urmas? ce documente ... (vezi toată discuția)