avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatii false-ce pot face?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatii false-ce pot face?

daca reclamantul intr-un proces civil depune o notificare ca am instrainat recent un teren de pe un TP(bineinteles fara sa depuna dovada)lucru total neadevarat,nici nu aveam cum.Reclamantul poate ramane nepedepsit si are voie sa aduca acuzatii nefondate?asa de dragul de ale aduce
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 17:12, 19 Mai 2008
Fapta despre care faceti vorbire reprezinta un abiux de drept si poate fi sanctionata ca atare potrivit Codului civil.
primul pas pe care trebuie sa il faceti dvs. este sa combateti cu succes cele afirmate de reclamant.
Procesul civil este guvernat, printre altele, de principiul contradictorialitatii, fiecare parte isi expune problema, opusa celelalte pARTI, se administreaza o serie de probatorii, si in final, judecatorul verifica toate acestea, verifica legea aplicabila si alege o anume solutie care avantajeaza pe unul si dezavantajeaza pe celalalt.
Atata tip cat afirmatia reclamantului nu v-a cauzat nici un prejudiciu, deocamdata nu puteti solicita daune morale sau alte asemenea. Asa ca, in aceasta faza, concentrati-va pe apararea dvs. in acel litigiu.
dienusa a scris:

daca reclamantul intr-un proces civil depune o notificare ca am instrainat recent un teren de pe un TP(bineinteles fara sa depuna dovada)lucru total neadevarat,nici nu aveam cum.Reclamantul poate ramane nepedepsit si are voie sa aduca acuzatii nefondate?asa de dragul de ale aduce

Este problema lui ce afirmă! Cel ce face o cerere în faţa judecăţii trebuie să o dovedească.
Prin aceste afirmaţii nu vi s-a produs nici un prejudiciu, pentru că a afirmat că aţi vândut un teren şi spuneţi că nu este adevărat. Dacă cele afirmate nu sunt şi dovedite în instanţa civilă, acestea rămân simple afirmaţii şi atât.
Instanţa civilă nu sancţionează cu amendă sau în alt fel o parte pentru afirmaţiile sale decât prin soluţia pe care o va pronunţa, soluţie care nu poate lua în considerare decât probatoriul administrat, adică înscrisuri recunoscute de părţi, înscrisuri autentice, martori, interogatoriu, cercetare locală, expertiză.... iar un mijloc de probă trebuie să se coroboreze cu celelalte mijloace de probă pentru a forma convingerea judecătorului că una dintre părţi are dreptate, caz în care va pronunţa în soluţie în favoarea aceleia sau că nici una dintre părţi nu are dreptate, caz în care va respinge acţiunea reclamantului şi, după caz, acţiunea pârâtului exprimată prin cererea reconvenţională.;)
:-/doamne cate chichite sunt intr-un proces,nu aveti idee ce mult ma ajutati,habar nu aveam de coduri si proceduri,acum trebuie sa ma documentez de parca as face fac de drept:D..Dintr-un proces care trebuia sa se termine asa cum a inceput vad ca se transf in unul mai complicat...Bineinteles ca verisoara nu a depus nici o dovada a celor afirmate ca nu avea ce.Imi sunteti de mare ajutor sa nu fac vreo gafa,av. ce o am numai av.nu se poate numi...Eu sunt paratul,ce este cererea reconventionala?din 5 mar(prima inf)av .meu nu a depus nimic(desi am platit-o din 21 feb) e o poveste...am depus in schimb eu la a doua inf(din2 apr) o intampinare,doar nu era sa stau cu dovezile in mana si av de negasit..Si ne mai miram de ce dureaza procesele o vesnicie...
Întâmpinarea este acel înscris prin care pârâtul arată excepţiile de procedură pe care le ridică în ceea ce priveşte acţiunea reclamantului (prescripţia dreptului la acţiune, autoritatea de lucru judecat etc.), precum şi apărările în fapt şi în drept pe care le invocă pentru a contracara acţiunea reclamantului.
Cererea reconvenţională este acel înscris prin care pârâtul are pretenţii în legătură cu acţiunea reclamantului. Ex.: reclamantul solicită partajul succesoral în care indică drept bunuri ce intră în masa succesorală doar a unora, ignorând în mod voit alte bunuri. Pârâtul solicită introducerea în masa succesorală şi a altor bunuri omise. Un alt exemplu este : în acţiunea de divorţ soţia solicită desfacerea căsătoriei, încredinţarea minorului şi revenirea la numele purtat anterior căsătoriei. Pârâtul depune o cerere reconvenţională prin care solicită instanţei stabilirea unui program de vizitare al minorului. Atât cererea principală, cât şi întâmpinarea vor fi judecate, de regulă, împreună.;)

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala cu intampinare bathorimariana bathorimariana Am deschis un proces iar parata a depus intampinare cu cerere reconventionala. Din cerere nu reiese ca se solicita daune sau cheltuieli de judecata. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Termene de depunere cereri reconventionale si propunere probe romeosuceava romeosuceava CARE ESTE TERMENUL LEGAL DE DEPUNERE A UNEI CERERI RECONVENTIONALE ? SI DACA SE POATE DEPUNE LA AL TREILEA TERMEN DE LA INCEPUTUL PROCESULUI SI TOTODATA ... (vezi toată discuția)
Doua actiuni pentru dobandirea aceluiasi drept otto2007 otto2007 Buna ziua, Paratul intr-un dosar face cerere reconventionala prin care arata pretentiile sale fata de reclamantul din dosar . Dupa depunerea cererii ... (vezi toată discuția)