avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termene de depunere cereri reconventionale si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termene de depunere cereri reconventionale si propunere probe

CARE ESTE TERMENUL LEGAL DE DEPUNERE A UNEI CERERI
RECONVENTIONALE ?

SI DACA SE POATE DEPUNE LA AL TREILEA TERMEN DE LA INCEPUTUL PROCESULUI SI TOTODATA DACA SE MAI POT PROPUNE PROBE ?


VA MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: age25mrd , utilizator 14:02, 17 Septembrie 2024
Ar trebui sa specificati ce s-a intamplat la cele 3 termene. Chiar daca sunteti la al treilea termen de judecata nu inseamna neaparat ca a trecut prima zi de infatisare, moment pana la care puteti depune cerere reconventionala. Teoretic, cererea reconventionala se depune o data cu intampinarea. Chiar daca ati depasit termenul si aveti pretentii proprii puteti formula cererea si singura sanctiune este de a se judeca separat ( nu impreuna cu cererea principala formulata impotriva dvs.) Consultati un avocat. Indiferent care este obiectul cauzei, este foarte important sa va aparati si , repet, daca aveti pretentii proprii, nu ezitati sa le formulati.

succes
av. Ileana Schwarz
Cererea reconventionala se poate depune pana
la prima zi de infatisare, care este ziua in care partile
fiind prezente pot pune concluzii.
Prima zi de infatisare nu inseamna neaparat
primul termen de judecata, ci poate fi si un
termen ulterior.
Depuneti o actiune separata si conexati dosarul nou format la acesta in care va judecati acum.
MULTUMESC PT RASPUNS
Dar ceea ce vreau s-a mai adaug e faptul ca eu sun reclamantul in acea cauza succesorala cu iesire din indiviziune si un parat nu s-a prezentat decat o singura data si apoi la ultimul termen nu s-a prezentat si pt ceilalti parati s-a luat interogatoriu si s-au propus martori. Interesul meu e ca paratul s-a nu mai poata depune alte solicitari pentru a nu ma afecta in mod negativ.
Avand in vedere ca s-a luat interogatoriu celorlalti parati si sa stabilit masa susccesorala, mai poate in acesta caz paratul depune cerere reconventionala ssau alte pretentii ?

Va multumesc mult pentru amabilitate !
Vedeti cat de importante sunt detaliile?Din pacate, da. Intrucat cauza are ca obiect o succesiune si iesirea din indiviziune, partile vor putea face aparari cel putin pana la pronuntarea unei incheieri de admitere provizorie. Cu alte cuvinte, cat sunteti pe fond, acel parat are posibilitatea de a mai aduce la masa succesorala bunuri sau datorii.
Nu ramane decat sa asteptati si sa vedeti daca cel despre care vorbiti va intelege sa formuleze noi aparari. Daca o va face instanta nu va putea sa disjunga aceasta cerere intrucat in materie succesorala avem reguli speciale derogatorii, interesul fiind acela de a se dezbate o succesiune in integralitatea sa.

succes
av. Ileana Schwarz

Alte discuții în legătură

Succesiune - respingerea cererii de efectuare a unei expertize lolo0112 lolo0112 buna ziua. am fost chemat in judecata pt [u]stabilirea masei succesorale, a mostenitorilor si intabularea in cf a drepturilor de proprietate[/u] , in cotele ... (vezi toată discuția)
Intrebari obiectiuni/lotizare - expertiza topocadastrala ChristinaL ChristinaL Buna ziua! As avea si eu cateva intrebari privind solutionarea unei iesiri din indiviziune/dezbatere masa succesorala. Masa cuprinde un teren care a fost ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala in litigiu de munca? nicusorilinca nicusorilinca buna seara intr-un litigiu de munca, in care eu, ca reclamant, am cerut anularea deciziei de incetare a raporturilor de munca, prin demisie, deoarece am ... (vezi toată discuția)