avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cererea reconventionala in litigiu de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cererea reconventionala in litigiu de munca?

buna seara
intr-un litigiu de munca, in care eu, ca reclamant, am cerut anularea deciziei de incetare a raporturilor de munca, prin demisie, deoarece am lucrat o perioada la angajator dupa expirarea perioadei de proba,fara ca acesta sa se opuna,existand o cerere de retractare a demisiei in perioada de preaviz, la care nu am primit raspuns- parata, angajatoare formuleaza cerere reconventionala pentru plata unei despagubiri rezultata dintr-un aditional la contractul de munca prin care se prevedeau despagubiri daca voi pleca mai devreme de 3ani, stagiu formare profesionala...care nu s-a efectuat de catre alta societate specializata, (nu s-a efectuat de loc, dar mai pot ei gasi ceva), nu s-a dobandit o calificare,...

revenind...se poate de principiu o reconventionala in litigii de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 3 Februarie 2011
da, cererea reconventionala este admisibila. se va judeca simultan cu contestatia dvs, daca judecatorul nu va dispune disjungere ptr motive intemeiate.
Nu am avut o astfel de situatie , dar , in principiu, nu cunosc un text de lege care sa arate ca reconventionala nu ar fi posibila.Eu zic ca se poate.

succes
av. Ileana Schwarz
MULTUMESC STIMATI DOMNI...DAR CUM RAMANE CU IDENTITATEA DE OBIECT...PRETENTII/ANULARE DECIZIE CONCEDIERE?
Potrivit art.119 C.proc.civ., dacă pârâtul are pretenţii în legătură cu cererea reclamantului, el poate să facă cerere reconvenţională . Prin urmare, cererea reconvenţională este actul de procedură prin care pârâtul invocă pretenţii proprii faţă de reclamant .

In speta, se poate formula cerere reconventionala .. insa instanta va decide daca va admite sau nu pretentiile angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot numi doua procese? iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua. Cand esti in litigiu cu angajatorul, iar el depune o cerere reconventionala si cere daune, atunci se chema ca ai doua procese? In sensul ca va ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de cerere reconventionala mihaela904 mihaela904 am nevoie de cerere reconventionala ma poate ajuta cineva?va multumesc (vezi toată discuția)
Termene de depunere cereri reconventionale si propunere probe romeosuceava romeosuceava CARE ESTE TERMENUL LEGAL DE DEPUNERE A UNEI CERERI RECONVENTIONALE ? SI DACA SE POATE DEPUNE LA AL TREILEA TERMEN DE LA INCEPUTUL PROCESULUI SI TOTODATA ... (vezi toată discuția)