Am deschis un proces iar parata a depus intampinare cu cerere reconventionala. Din cerere nu reiese ca se solicita daune sau cheltuieli de judecata. Cum pot ataca Cererea reconventionala, ca sa se respinga? Care e procedura care sa fie in favoarea mea?Multumesc, astept raspunsul dv.:(
mergeti la un avocat si el va va lamuri. fara date, fara a se vedea actele si pe ce anume si-a intemeiat intampinarea nu se poate da un raspuns. se pot ridica exceptii, probatoriul trebuie efectuat etc. deci..
In afara de faptul ca imi sugerati un avocat, n-am inteles cu ce ma lamuriti dv. De aceea am apelat la dv, sa ma informati cum pot ataca intampinarea si cererea reconventionala. Cat despre avocat, multumesc, ma reprezint singura, am mai facut-o si cu ajutorul dv. am castigat procesul. De aceea apelez si acum la dv. pentru indrumari. Multumesc, astept raspunsul dv. (In conventionala nu se cer cheltuieli de judecata si nici daune, de la Casa de Pensii ). Multumesc.:rtfm:
La cererea reconventionala depusa de catre parata dvs trebuie sa raspundeti prin depunerea unei intampinari prin care sa aratati motivele pentru care soliciati respingerea pretentiilor acesteia ca neintemeiate.
In cazul in care prin aceasta cerere reconventionala nu se formuleaza pretentii impotriva dvs, solicitati calificarea acesteia ca intampinare.
Cererea reconventionala este de fapt tot o chemare in judecata-rolurile se schimba si paratul devine parat reclamant iar reclamantul-reclamant parat.
Ca si orice chemare in judecata, si cererea reconv.va fi intai probata, discutata, se poate cere expertiza, martori, -asta inseamna art.6 al Conventiei si inclusiv dreptul la judecata.Nu putem sa decretam ca o cerere reconventionala sau alte cerere este inadmisibila fara sa aducem si sa probam acest lucru.
Argumentati, in instanta, dece in opinia d-voastra, respectiva cerere este neintemeiata, nefondata sau chiar inadmisibila.
Mai simplu spus, in 31.08.2010, am depus o Adeverinta la CJPensii cu o indexare care s-a dat in 1991 dar care nu s-a inregistrat in Cartea de Munca.De atunci cererea mea sta in sertar. Am deschis actiune la Tribunal si CJP spune ca Adeverinta este netemeinica (desi sunt anexate state de plata, fise de evidenta a salariilor, legile de indexare), ceea ce nu-i adevarat ca e netemeinica, se poate justifica , si ca Adeverinta e ilegala, dar ea a fost eliberata in baza L262/2008 si a OUG 4/2005 art. 4 alin.3. Ei sustin ca Adeverintele anterioare nu cuprind si indexarea scapata. Ca nu se potrivesc Adeverintele. Pai daca acum s-a descoperit ca s-a omis inregistrarea indexarii cum sa se potriveasca Adeverinta de acum cu cea veche. Asta sustin cei de la CJP. Pe acest motiv au facut intampinare cu cerere reconventionala impreuna. Nu se cer daune. Cum sa fac mai departe ? Astept raspuns, va multumesc.:rtfm: