avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... citatie pentru sot
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

citatie pentru sot

Buna ziua,

sotul meu a primit o citatie pentru a se prezenta la un proces intentat de fosta sotie,in vederea majorarii pensiei pentru minora aflata in intretinerea ei.Puteti sa ne spuneti cam care e procedura ,pentru a sti ce ne asteapta?Si cat poate dura un asemenea proces,avand in vedere ca venitul sotului se rezuma la salariu lunar,la care plateste corect 1/4 din venit?Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: mamalui Stefan , utilizator 11:06, 12 Septembrie 2010
un astfel de proces in principiu nu dureaza foarte mult si nici nu e obligatoriu ca sotul sa se prezinte, dar daca el mai are in intretinere si alti copii este bine sa arate instantei acest lucru pentru a tine cont la calculul pensiei
Nu e obligatoriu sa se prezinte?Chiar daca in citatie este stipulat ca este chemat pentru interogare,sau asa ceva?Atunci cum poate dovedi ca plateste corect(de fapt,incorect,pentru ca nu am solicitat in instanta micsorarea pensiei inca,intrucat si indemnizatia mea de mama a fost suficienta,si din bun simt nu am facut acest lucru,dar se pare ca rau am facut,dar asta e o alta chestiune...).
Va astept cu un raspuns,multumesc anticipat.
Sotul dvs. trebuie sa formuleze intampinare si sa se apere cu privire la pretentiile reclamantei.Daca aveti impreuna un copil in intretinere de asemenea va trebui sa faca dovada in fata instantei cu privirea la nasterea acestuia respectiv cu certificatul de nastere al minorului.
De asemenea daca a fost citat cu mentiunea "personal la interogatoriu" trebuie sa se prezinte pentru ca in situatia in care acesta lipseste nejustificat, instanta poate socoti aceasta imprejurare ca o marturisire deplina, mai exact ca o acceptare a pretentiilor reclamantei.;)
nu dureaza mult procesul daca de la primul termen sotul dvs in calitate de parat depune adeverinta de venituri. de fapt art trebui sa o depuna odata cu intampinarea.

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala? disgraziata disgraziata Apelez din nou la experienta dvs. in urmatoarea speta:paratul X plateste pensie de intretinere in suma fixa,stabilita in urma unei solicitari de majorare a ... (vezi toată discuția)
Intampinare diamantulalbastru diamantulalbastru buna seara, intrebarea mea este daca pot depune la dosarul existent pe rol o intampinare impotriva reclamantei in care sunt invinuita pe nedrept de lucruri ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã sau întâmpinare? ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi, căsătoriţi în anul 2000, cănd soţul avea casă construită, iar soţia era divorţată de primul soţ şi avea în ... (vezi toată discuția)