sotul meu a primit o citatie pentru a se prezenta la un proces intentat de fosta sotie,in vederea majorarii pensiei pentru minora aflata in intretinerea ei.Puteti sa ne spuneti cam care e procedura ,pentru a sti ce ne asteapta?Si cat poate dura un asemenea proces,avand in vedere ca venitul sotului se rezuma la salariu lunar,la care plateste corect 1/4 din venit?Multumesc anticipat pt raspunsuri.
un astfel de proces in principiu nu dureaza foarte mult si nici nu e obligatoriu ca sotul sa se prezinte, dar daca el mai are in intretinere si alti copii este bine sa arate instantei acest lucru pentru a tine cont la calculul pensiei
Nu e obligatoriu sa se prezinte?Chiar daca in citatie este stipulat ca este chemat pentru interogare,sau asa ceva?Atunci cum poate dovedi ca plateste corect(de fapt,incorect,pentru ca nu am solicitat in instanta micsorarea pensiei inca,intrucat si indemnizatia mea de mama a fost suficienta,si din bun simt nu am facut acest lucru,dar se pare ca rau am facut,dar asta e o alta chestiune...).
Sotul dvs. trebuie sa formuleze intampinare si sa se apere cu privire la pretentiile reclamantei.Daca aveti impreuna un copil in intretinere de asemenea va trebui sa faca dovada in fata instantei cu privirea la nasterea acestuia respectiv cu certificatul de nastere al minorului.
De asemenea daca a fost citat cu mentiunea "personal la interogatoriu" trebuie sa se prezinte pentru ca in situatia in care acesta lipseste nejustificat, instanta poate socoti aceasta imprejurare ca o marturisire deplina, mai exact ca o acceptare a pretentiilor reclamantei.;)
nu dureaza mult procesul daca de la primul termen sotul dvs in calitate de parat depune adeverinta de venituri. de fapt art trebui sa o depuna odata cu intampinarea.