gerberga a scris:
Pentru a combate cererile reclamantei, aveti obligatia de a depune întâmpinare cu cel puţin 5 zile înainte de termenul de judecată.
Dacă şi dvs aveţi pretenţii împotriva reclamantei, atunci formulaţi şi o cerere reconvenţională, depusă odată cu întâmpinarea.
Buna ziua.Ma numesc Bordei Mihai si sunt din Braila si am nevoie si eu de ajutor si de sfatul dumneavoastra,nu imi permit sa angajez un avocat,dar va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi,cum sa ma pot apara in proces.Pe 23 octombrie am prima infatisare la proces de divort cu minor deschis de sotia mea.Acum am sa va relatez ce doreste sotia mea si care sunt motivele actiunii dupa citatia pe care am primit-o.
1.sa declarati desfacuta casatoria noastra incheiata la data de 05-06 2005
2.sa revin la numele avut anterior
3.sa stabiliti ca exercitareaautoritatii parintesti fata de minora Denisa Gabriela nascuta la data de 08-06-2006 sa fie exercitata de ambii parinti [aici va rog sa imi spuneti ce inseamna asta ,ca nu inteleg]
4.sa stabiliti locuinta minorei la domiciliul meu
5.sa luati act ca nu solicitam cheltuieli de judecata
6.sa obligati paratul la plata unei pensii lunare de intretinere functie de veniturile acestuia si de necesitatile minorului
deci aceste 6 puncte doreste sotia mea ca instanta sa se pronunte
MOTIVELE ACTIUNII
In fapt,sunt casatorita cu paratul din anul 2005,asa cum rezulta din certificatul de casatorie atasat
Din relatia noastra a rezultat un copil minor,DENISA GABRIELA<nascuta la data de 08-06-2006
Suntem despartiti in fapt din octombrie 2011,moment de la care nu am mai reluat convietuirea
Dupa o relatie de prietenie de aproximativ un an,timp in care am si locuit impreuna intr-un apartament al meu,ne-am casatorit si am locuit in continuare tot aici.
Dupa aproximativ un an de la incheierea casatoriei paratul a inceput sa-si schimbe comportamentul atat fata de mine cat si fata de parintii meicare sunt cei care ne ajuta la cresterea copilului si la plata cheltuielilor de intretinere
Ambii avem loc de munca,paratul insa de o anumita perioada nu mai aducea toti banii acasa,statea noptile pe internet,juca poker pe bani,pariuri sportive,astfel incat veniturile acestuia erau cheltuite exclusiv pentru placerile acestuia.
Spre sfarsitul anului 2011,inainte de despartirea in fapt cand el a plecat la mama sa am gasit din intamplare in apartament un contract de credit facut de parat in nume personal in valoare de 6000 LEI despre care nu aveam nici o cunostinta si nici nu stiu care a fost destinatia banilor
In cadrul unui consiliu de familie am aflat insa ca lucrurile sunt mult mai grave,in sensul ca acest credit a fost refinantat si acum datoria catre banca este de 22800LEI,suma despre care nu stiu absolut nimic.
Atunci am aflat ca paratul achita rate de 9 luni si nu a fost capabil sa ne dea nici o explicatie privind aceste sume
Bijuteriile mele din aur aflate in locuinta au fost luate de catre parat si amanetate,chiar si bratara fetii pe care o primise aceasta cadou.Bunurile nu au mai fost recuperate de acesta,fiind astfel pierdute
Am aflat apoi si ca a contractat un credit la CAR in valoare de 4700LEI,nici despre aceasta suma nu stiu,eu stiam doar de 1000LEI ce ne trebuia pentru un eveniment in familie
In privinta comportamentului fata de mine precizez ca acesta era violent verbal,imi adresa cuvinte injurioase,ma desconsidera,spunandu-mi ca sunt un gunoi,proasta ,handicapata,venea acasa cu prieteni din anturajul sau,consumau alcool si apoi se bateau,produceau scandal in apartament si pe scara,starnind revolta vecinilor
In privinta minorei aceasta a stat mai mult la bunii materni,de la varsta de 2 saptamani eu incercand sa iau fata acasa numai la sfarsit de saptamana,sau cu alte ocazii,cand nu eram la munca insa paratul se opunea sa aduc fata acasa pentru ca aceasta era mica,urmarea cu atentie,vroia sa se joace si pe parat il deranja,el dorind liniste si sa se joace pe calculator
De starea sanatatii eu si mama mea ne ingrijimde fata care merge la gradinita,urmand ca din toamna sa fie inscrisa la clasa pregatitoare.
Consider ca relatiile dintre noi sunt grav si iremediabil vatamate si in consecinta solicit admiterea actiunii asa cum a fost formulata.
In dovedirea actiunii solicit proba cu interogatoriu,acte,martori,ancheta sociala la cele doua domicilii.
Deci,astea au fost acuzatiile pe care mi le-a adus.
Si acum ,o sa va descriu eu cam cum sta treaba,si va spun adevarul ca doar asa ma puteti ajuta.
Am cunoscut-o pe sotia mea prin intermediul tatalui ei,care munceam amandoi in constructii,el fiind seful meu de echipa.
Acesta mi-a propus sa vin la el acasa sa imi arate niste poze facute de el cand a fost in Israel.I-am acceptat invitatia,care a fost pe 14 februarie 2004 avand si o nunta intr-o alta localitate,stiam ca are o fata si am crezut ca ma cheama sa imi arate pozele sau chiar ma gandeam mai departe sa ii fiu partener fetei la nunta,dar nu a fost asa,am intrat in casa,ma servit cu un pahar de vin in acelasi timp mama ei a intrebat-o daca ii place de mine si ea a spus ca da,la un moment dat au intrat si mama ei si sotia in sufragerie si mi-a intins niste bani ca sa iesim si noi in oras,si uite asa ne-am legat unul de celalalt.
Dupa o luna de vizita la ea ne-am hotarat sa stam o perioada impreuna adica timp de un an ,dupa care am facut nunta,am stat o perioada la parintii ei in apartament,dupa care ne-am mutat la o garsoniera care era pe numele sotiei si al tatalui ei.Aceea garsoniera era complet goala pt ca au stat niste chiriasi inainte de a ne muta noi,nu avea nici caldura .Si am inceput sa o mobilam,sa punem centrala,sa o izolam pe exterior,gresie faianta,termopan in balcon cu geamuri fumurii,aer conditionat,aragaz,frigider,zugravit,etc.Toate acestea sau facut pe parcursul a 6 ani de casnicie,numai ca aceste lucruri au fost luate pe banii nostrii dar se ducea tatal ei la ghiseu si facea factura pe numele dansului si ne spunea stati si admirati ce ati luat.Oricum nu imi doresc nimic din toate acestea,sa ii ramana fetei mele.Acum la ora actuala dupa ce mi-am mai revenit si eu catusi de putin cred ca am fost un cobai pt ei.Acum as vrea sa va reletez si despre acuzatiile care mi se aduc.In primul rand sotia mea are 4 clase,nu stia sa mearga nici pe strada,nu stia sa ajunga acasa de la servici,dar eu am iubit-o asa cum a fost ea,si am mers pas cu pas si am reusit sa o aduc pe calea cea buna si nu imi pare rau.
Ea are un servici cu un venit de 400 LEI,care nu ii ajungeau de transport si hrana,eu am un servici cu un venit de 1200 LEI din care trebiua sa tin cheltuielile casei,si asa am ajuns sa amanetam aur la amanet de comun acord,pt ca ea vroia in fiecare zii bunatati,in fiecare luna sa zugraviv,sa luam covoare,etc.
Si asa am ajuns sa fac credit la banca,este singurul repros pe care mi-l fac ca nu i-am spus despre credit,si am inceput cu 2500LEI din care dadeam la amanet 2000LEI,si tot asa pana am ajuns la suma de 22000LEI,iar din acesti bani am platit un credit pe care ne luasem un LCD ,camera video in valoare de 5000LEI,banca mi-a luat refinantarea,si restul am cumparat cadouri pt toata familia ca erau sarbatorile de iarna.Sa aflat despre acest fapt ,am vb cu sotia,mi-am cerut scuze,ma iertat,numai ca ,cand venea de la parintii ei se schimba placa si asa am ajuns si la cuvinte injurioase dar niciodata nu am facut-o gunoi sau handicapata.Doar certuri familiare.Cu jocurile de noroc pe internet,este adevarat numai ca ii ceream voie de fiecare data,daca imi da voie sa bag si eu 30-50 LEI sa bag si eu la pariuri si era de acord,iar cu pokerul,jucam doar turnee gratuite.
Despre fetita noastra ,va pot spune ca o iubesc nespus de mult si sufar din cauza asta ca nu o pot vedea pt. ca imi este frica sa nu imi faca vre-un scenariu si sa am de suferit mai mult.Acest copil datorita mie este,pt ca eu nu l-au vrut,au vrut sa il de-a afara din cauza ca luase anticonceptionale inainte de a ne hotari sa facem un copil si am fost din doctor in doctor sa ma interesez daca este vreo problema in privinta asta,si mi-au spus ca nu este nici o problema,si am fost si cu mama ei sa fie de fata,dar pana au acceptat asta o gramada de certuri.In privinta rabdarii,ea a fost care nu avea rabdare,pt ca, ca orice copil plange si il lua si il trantea in pat si ii spunea ca eu te-am facut eu te omor,si eu le-am spus parintilor ei si l-au luat de langa noi,sotia mea neavand piept.Noi am avut un singur prieten de familie care acesta era mai mult prieten cu mine din copilarie si acesta imi datora o suma de bani si nu mi ea dat si a izbucnit un scandal cu bataie,dar a fost singura data in toata casnicia noastra.Cam atat am avut de relatat si va rog frumos sa imi spuneti si mie cum sa ma apar la proces,ceea ce imi doresc eu este sa nu sufere sotia mea,sa nu ramana cu traume dupa acest proces pt ca ea a fost santajata de parinti.Eu locuiesc la mama ,care este o pensionara pe caz de boala,care dupa despartirea mea aceasta boala sa agravat,este pe sistem nervos si are un venit de 350LEI.Eu platesc o rata de 475 LEI la banca ,mai am 5 ani jumate ,150LEI la CAR ,plus ca instanta ma va obliga sa platesc o pensie alimentara,cum pot sa imi ajut eu familia ,sufar si de o boala de piele PSORIAZIS care luna de luna iau tratament ca sa o tin din scurt,este o boala cronica.Multumesc lui Dumnezeu ca ma tinut tare deocamdata dar am avut si alte ganduri aiurite,si de aceea m-am hotarat sa va scriu.Va rog sa ma scuzati ca v-am rapit din timp dar va rog sa imi dati si mie un sfat macar sa imi mai linistesc si eu sufletul.
VA MULTUMESC ANTICIPAT