sotul meu a primit o citatie pentru a se prezenta la un proces intentat de fosta sotie,in vederea majorarii pensiei pentru minora aflata in intretinerea ei.Puteti sa ne spuneti cam care e procedura ,pentru a sti ce ne asteapta?Si cat poate dura un asemenea proces,avand in vedere ca venitul sotului se rezuma la salariu lunar,la care plateste corect 1/4 din venit?Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Multumesc mult pentru raspunsuri.Vreau sa va mai intreb daca in intampinare poate solicita respingerea actiunii pe motivul dovedirii corectitudinii platilor si al existentei celui de-al doilea copil,motiv pentru care sa solicite in fapt reducerea pensiei alimentare.Mentionez ca Judecatoria este in alta localitate decat cea de domiciliu.Adica vrem sa stim daca putem rezolva 2 probleme odata,respectiv,solutionarea cererii reclamantei,dar si solutionarea cererii sotului.Nu prea ma pricep la termeni,sper ca m-am facut inteleasa.:(
Intampinarea este mijlocul procedural prin care paratul se apara deci fata de pretentiile reclamantei si pe cale de consecinta solicita respingerea actiunii.
Pentru a formula acea cerere de reducere pensie trebuie formulata o cerere- reconventionala, mai exact o intampinare -cerere reconventionala si atasat certificatul de nastere al minorului.
Cererea reconventionala trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute pentru cererea de chemare in judecata.
Sotul dv poate depune intampinare prin care sa solicite respingerea actiunii de majorare ca neintemeiata dat fiind faptul ca plateste deja 1/4 din venituri ca pensie alimentara si ca mai are in intretinere inca un minor. Impreuna cu intampinarea sa depuna si o cerere reconventionala prin care sa solicite reducerea pensiei de intretinere de la 1/4 la 1/6 din aceleasi motive. Atasati adeverinta cu veniturile si copie dupa certificatul de nastere al celui de-al doilea copil. Nu este obligatorie prezenta sa, poate solicita judecarea cauzei in lipsa. Trimiteti actele prin posta cu confirmare de primire.
Va multumesc mult,ne-am lamurit foarte bine in ceea ce trebuie sa facem.De mers,ne gandim ca o sa mearga sotul,poate si din respect fata de instanta(cred ca suntem mai de moda veche),dar si pt ca se poate apara si demonstra mai convingator inclusiv faptul ca reclamanta il hartuieste aiurea(nu e prima data cand ne face tot felul de faze).Dar asta e,poate de data aceasta o convingem sa se potoleasca,macar de dragul minorei ei si pentru buna relatie cu fratele ei vitreg.Daca s-o putea....