Buna ziua, detin un apartament proprietate intr-un bloc cu patru etaje, la ultimul nivel. Blocul este construit cu pod din lenm (grinzi capriori, astereala) si acoperit cu tabla zincata. Trei dintre vecini au ocupat o parte din pod, in interes personal, improvizind magazii pt depozitat lucruri nefolositoare.....La ultima sedinta cu administratorul si vecinii am cerut si eu dreptul la un spatiu deasupra apartamentului meu. Toti vecinii sunt de acord, dar eu doresc sa obtin acel spatiu cu acte in regula, pe o perioada lunga de timp,eventual cu un contract si cu obligatia de a intretine acoperisul pe portiunea pe care o voi ocupa, deoarece intentionez ca dupa ceva timp sa obtin o autorizatie de constructie pentru a putea imparti podul in doua camere si baie, pentru a-l face locuibil pentru copii mei, desi vecinii stiu doar ca am nevoie de o magazie.......Va rog sa-mi da-ti un sfat, cum trebuie sa procedez ;
- Pe ce perioada se poate incheia un contract de inchiriere?
- Cum trebuie formulat contractul de inchiriere?
- Cum pot formula cererea cu acordul vecinilor pentru a obtine momentan o magazie, apoi pe baza aceluiasi acord, cu contractul de inchiriere si a chitantelor de chirie achitate, sa pot obtine autorizatia pentru amenajarea apartamentului mansardat?
- Cum sa fac oferta de pret? in conditiile in care atat administratorul cat si vecinii sustin sa ocup spatiul ca am si eu dreptul acolo si sa nu platesc nimic?
In speranta ca ma ve-ti ajuta , va multumesc anticipat.
1-Perioada de 25,49 de ani
2-Apelati la persoana specializata
3-Prevederile in vigoare ,inclusiv normele ISU nu permit si aplica sanctiuni in cazul constatarii de modificarii la nivelul subsolurilor ,mansardelor din imobile ,prin realizarea de magazii,spatii inchise in care se depoziteaza bunuri personale ,cu eventual risc
Mansardare pod bloc
TMana
Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)