avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... transferare condamnat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

transferare condamnat

As dori un raspuns, in urmatoarea situatie:
O persoana care a fost condamnata la inchisoare in Germania are de executat 4 ani.
In Germania am inteles ca pentru buna purtare poti face doar jumatate din pedeasa, adica 2 ani.
Statul german a cerut transferarea condamnatului in Romania iar instanta romana a admis cererea de transferare.
Din cererea de transferare se arata ca va expira pedeapsa condamnatului la data de 25 aprilie 2011 (adica atunci cand implineste 2 ani de executare - jumatate din pedeapsa) Dar din hotarare reiese ca vine sa execute in continuare pedeapsa de 4 ani!
Daca il transfera in Romania, condamnatul poate iesi la data de 25 aprilie 2011 sau va executa pedeapsa pana la implinirea de 4 ani??
In Romania poti sa iesi mai repede pentru buna purtare?

Cel mai recent răspuns: nicoleta_85 , utilizator 11:55, 25 Februarie 2011
Art.144 alin.(3) din Legea nr.302/2004 statuează ca : " Executarea pedepsei este guvernata de legea statului de executare.",deci nu mai are relevanta procedura din Germania ci trebuiesc indeplinite conditiile priovind executarea pedepselor din Romania.
Multumesc domnule Ghineaion pentru raspuns.

In cazul acesta transferarea in Romania va determina executarea a inca 2 ani de inchisoare (totalul pentru care a fost condamnat)
Exista vreo posibilitate sa impiedici transferarea si sa ramai acolo pana iti expira pedeapsa (25 aprilie 2011) si apoi sa revii in Rom (pentru ca cei din Germania au hotarat si sa il expulzeze dupa terminarea executarii pedepsei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expulzarea ContSters228182 ContSters228182 Buna seara,am un prieten inchis in Germania,ancheta este in desfasurare,nu a primit sentiinta inca,se poate cere expulzarea in Romania si judecat aici dupa ... (vezi toată discuția)
Transfer de detentie din germania in romania ContSters79003 ContSters79003 sotul meu a fost arestat si condamnat la 5 ani de inchisoare in Germania. In Germania ar face jumatate din pedeapsa pentru buna purtare. Termenul de jumatate ... (vezi toată discuția)
Transfer roman condamnat in strainatate si computare pedepse avylex avylex Buna ziua! Va rog tare mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Doresc sa stiu daca se poate face 100% computarea pedepselor sa stiu daca se merita sa se ... (vezi toată discuția)