avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... venituri din chirii - obligatii de plata catre stat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

venituri din chirii - obligatii de plata catre stat

Am o casa pe care vreau sa o inchiriez. M-ar interesa toate obligatiile de plata pe care trebuie sa le platesc statului in acest caz. Mentionez ca nu am nici un fel de alt venit si ca sunt persoana fizica platitoare de TVA ( nu PFA, doar persoana fizica platitoare de TVA ). Stiu ca trebuie sa platesc TVA-ul, 5.5% la sanatate si impozit. Nu stiu la ce valoare se aplica cei 5.5% pentru sanatate, la valoare cu TVA sau la valoarea fara TVA. De asemenea nu stiu care este cota de impozitare si la ce valoare se aplica.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 21:13, 25 Februarie 2011
5,5% se calculeaza la valoarea fara TVA.
Cota de impozitare este 16%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile pfa fata de bs si bass(fonduri) ContSters109653 ContSters109653 Caut sa gasesc un raspuns competent si corect vis a vis de obligatiile unei persoane fizice autorizate care obtine venituri in sistem real . Multumesc (vezi toată discuția)
Care sunt procentele contributiilor ale unei pfa? larissalore larissalore Buna ziua, Un prieten lucreaza in functia de contabil si doreste sa se inregistreze si ca persoana fizica autorizata (PFA - daca este posibil). Acesta ar ... (vezi toată discuția)
Taxe contract prestari servicii persoana fizica independenta sagetutza sagetutza Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire. Sunt angajat la o firma care imi plateste toate taxele pentru salarii. (Nu stiu daca e exprimarea corecta, dar din ... (vezi toată discuția)